DEAŞ'ın sözde "Adana emiri"ne 22,5 yıl hapis istemi

DEAŞ'ın sözde "Adana emiri"ne 22,5 yıl hapis istemi

Terör örgütü DEAŞ'ın sözde "Adana emiri" olduğu ileri sürülen ve Suriye'den gelen talimatları kurye kullanarak örgüt üyelerine ulaştırdığı tespit edilen tutuklu Eyüp B. hakkında örgüt yöneticiliği suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan

ADANA (AA) - SATUK BUĞRAHAN TOPALOĞLU - Terör örgütü DEAŞ'ın sözde "Adana emiri" olduğu ileri sürülen ve kurulan özel ekip tarafından yaklaşık 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından özel bir hastanenin bahçesinde yakalanan Eyüp B. hakkında örgüt yöneticiliği suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Terör örgütü DEAŞ'ın sözde "Adana emiri" olduğu iddia edilen ve Suriye'den gelen talimatları kurye kullanarak örgüt üyelerine ulaştırdığı tespit edilen tutuklu Eyüp B. hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Eyüp B. için "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, şüphelinin, Adana'da DEAŞ terör örgütü adına eğitim verdiği ve faaliyetler yürüttüğü belirtildi.

Şüphelinin DEAŞ terör örgütüne finansal kaynak sağlamak amacıyla para topladığı belirtilen iddianamede, kentte örgüte eleman sağlamak konusunda Eyüp B'nin aktif faaliyet yürüttüğü ve örgüte bağlılığını göstermek amacıyla öldürülen örgüt üyelerinin cenaze törenlerine katıldığı anlatıldı.

İddianamede beyanlarına yer verilen tanık M.S, şüpheli Eyüp B'nin örgütsel faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi:

''Ben 2013 ve 2017 yılları arasında bu örgüt içerisinde faaliyet gösterdim. Eyüp B, El Kaide ve DEAŞ terör örgütünün Adana'da emirliğini yapan kişidir. Örgütsel ders ve toplantılara konuşmacı olarak katılır. Halen DEAŞ terör örgütü içerisinde aktif olarak faaliyet yürütür."

M.S, Eyüp B'nin Suriye'deki çatışmalarda ölen iki örgüt mensubunun cenazesine ve taziyesine de katıldığını öne sürdü.

Tanık M.S, Eyüp B'nin örgüt adına toplanan paraları çatışma bölgesine gidenlerin ve çatışmada ölenlerin ailelerine verdiğini iddia ederek, "Aynı zamanda bu paralar o bölgelere gidecek şahısların masraflarını karşılamak için kullanılırdı. Eyüp B, DEAŞ terör örgütü adına yürüttüğü çalışmalarla örgüte eleman aktarımında bulunurdu.'' ifadelerini kullandı.

Eyüp B'nin yapılan tespitler doğrultusunda örgüt üyeleriyle irtibat halinde olduğu ve bu durumun elde edilen fiziki takip görüntüleri ve alınan beyanlarla da sabit olduğu kaydedilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

''Şüphelinin gerçekleştirmiş olduğu eylemlerin niteliği ve çeşitliliği dikkate alındığında basit bir örgüt üyesi olarak kabulünün mümkün olmadığı, örgüt içerisindeki hiyerarşik konumunun, altında faaliyet gösteren örgüt üyelerini yönlendirebilecek, emir ve talimatları doğrultusunda eylem gerçekleştirmelerini sağlayacak nitelikte olduğu belirlenmiştir.

Şüphelinin DEAŞ silahlı terör örgütünün sözde Adana emirliğini yaptığına ve örgüt içinde eğitim verdiğine dair somut tespitlerin bulunduğu ve üzerine atılı silahlı terör örgütü yöneticiliği suçunu işlediği anlaşılmakla, şüphelinin 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan alt sınırdan uzaklaşılarak üst hadden cezalandırılması kamu adına iddia ve talep olunur."

Eyüp B. ise iddianamede yer alan savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :