DEAŞ'a Musul'da "katliam" suçlaması

DEAŞ'a Musul'da "katliam" suçlaması

Irak ordusu, DEAŞ'ı sivillere yönelik "katliam" yapmakla suçladı- Musul'un batısında polis üniforması giyen DEAŞ militanlarının, kendilerini emniyet gücü sanarak sevinç gösterisinde bulunan sivillere ateş açtı

BAĞDAT (AA) - Irak ordusu, terör örgütü DEAŞ'ı ülkenin kuzeyindeki Musul'da sivillere yönelik katliam yapmakla suçladı.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Musul'un batısındaki tarihi Eski Şehir'de DEAŞ militanlarının polis üniforması giyerek korkunç bir suç işlediği belirtildi.

Teröristleri polis sanan bölge sakinlerinin sevinç gösterisinde bulunduğu ve sloganlar attığı ifade edilen açıklamada, "Ancak teröristler bu insanların üzerine ateş açtı. Çocuk ve kadınları öldürdü." denildi.

Açıklamada, ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

- Örgütün canlı kalkan olarak kullandığı 260 bin sivil kurtarıldı

Öte yandan Irak Federal Polis Şefi Korgeneral Raid Şakir Cevdet, yaptığı açıklamada, Eski Şehir'de DEAŞ'ın kuşatma altında tuttuğu ve canlı kalkan olarak kullandığı 260 bin sivilin emniyet güçleri tarafından kurtarıldığını belirtti.

Polis güçlerinin kentin batısında kontrolün sağlandığı bölgelerde, su şebekelerini, elektrik santrallerini, kanalizasyonları, yeniden aktif hale getirdiğini aktaran Cevdet, sağlık merkezleri ve okulların açılması için yardımcı olduğunu kaydetti.

Teğmen Nayif ez-Zubeydi ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi ve ordu güçlerinin Musul'un güneybatısındaki El-Hadar ilçesinin kuzeyinde bulunan köylerden binin üzerinde sivili tahliye ettiğini söyledi.

- Kuşatma altındakilere havadan yardım çağrısı

Irak parlamentosundaki Sünni siyasetçilerin oluşturduğu Ulusal Güçler Birliği'nden milletvekili Matşar es-Samrai, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Haydar el-İbadi'ye çatışma bölgelerinde kuşatma altında kalan ve açlıktan ölme tehlikesi bulunan sivillere havadan gıda yardımı yapılması için talimat verme çağrısında bulundu.

Samrai, "Kentin batısında ulaşım yollarının kesildiği binlerce kadın, çocuk ve yaşlı var. Yardıma muhtaç bu kişilerin yiyecekleri tükenmiş durumda." bilgisini aktardı.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :