DEAŞ ve El Kaide ilintili 8 kişi ve grup BM yaptırım listesinde

DEAŞ ve El Kaide ilintili 8 kişi ve grup BM yaptırım listesinde

BM Güvenlik Konseyi, 8 kişi, grup ve işletmeyi daha El Kaide ve benzeri terör gruplarının yer aldığı yaptırımlar listesine ekledi

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), El Kaide ve DEAŞ ile ilişkili oldukları belirlenen 8 kişi, grup ve ticari kuruluşu yaptırımlar listesine aldı.

ABD tarafından konseye sunulan karar tasarısı 15 ülkenin de desteği ile kabul edildi.

Kararda Suriye, Irak, Güneydoğu Asya ve Kafkaslarda DEAŞ ve El Kaide'yle bağı olan, bu terör örgütlerine destek veren, finans ve insan kaynağı sağladığı belirlenen yeni kişi ve gruplar açıklandı.

Söz konusu yaptırımları düzenleyen komite, BMGK'nın 1999 yılında kabul ettiği 1267 sayılı kararla kurulmuştu.

Yıllar içinde dünyanın çeşitli bölgelerinden başta DEAŞ olmak üzere yeni ortaya çıkan kişi ve kuruluşlar bu listeye eklendi.

Son kararla listeye eklenen kişi, grup ve ticari kuruluşlar şöyle:

"Muhammad Bahrum Naim Anggih Tamtomo, Hanifa Money Exchange Office, Selselat al-Thabab, Jaysh Khalid lbn al Waleed, Malik Ruslanovich Barkhanoev, Murad Irakfievich Margoshvili, Ornaa Rochman, Jund al Aqsa."

Kararda tüm BM üyesi ülkelere aşırılıkçı grupların finans, silah ve insan kaynağının kesilmesi için daha fazla uluslararası iş birliği yapılması ve ülkelerine dönen yabancı savaşçılarla mücadele için devletler arasında koordinasyon çağrısı yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :