DEAŞ operasyonları hız kesmedi

DEAŞ operasyonları hız kesmedi

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren Türkiye, hem yurt içindeki operasyonlarla hem de yurt dışında örgütün ciddi darbe almasını sağladı- Ülke genelindeki operasyonlarla DEAŞ'a göz açtırılmazken geçen ay gözaltına alınan ve ar

MALATYA (AA) - VOLKAN KAŞİK - Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya çalışan terör örgütü DEAŞ'a yönelik etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren Türkiye, hem yurt içindeki operasyonlarla hem de yurt dışında örgüte ağır darbe vurdu.

İnsanların en mutlu günlerini kana bulayan, yaşlı ve çocukları hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü DEAŞ'a yönelik yurt içindeki operasyonlar kararlılıkla devam ediyor.

Polis, jandarma ve hudut birliklerinin şubat ayında yürüttüğü çalışmalarda çok sayıda DEAŞ üyesi gözaltına alındı, örgüte ait doküman, silah ve mühimmat ele geçirildi.

DEAŞ saldırılarına karşı çalışmalarını sürdüren ve şehirlerin yanı sıra sınırda da güvenlik önlemlerini her geçen gün artıran Türkiye, terör örgütüne yönelik hem yurt içi hem de dışında çok yönlü mücadele sergiliyor.

Özellikle şafak vakti ve farklı kentlerde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla örgüte nefes aldırmayan güvenlik güçleri, teröristlerin düzenlemeyi planladığı çok sayıda eylemi de başarılı çalışmalarla engelledi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, geçen ay düzenlenen operasyonlarda aralarında terör örgütünün yönetim kadrosunda yer aldıkları belirlenen çok sayıda yabancının da bulunduğu 189 şüpheli gözaltına alındı, adreslerde çok sayıda mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 17'si tutuklandı, bir bölümü ise sınır dışı edildi. Bazı zanlıların da emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye'deki YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik hedefler de ateş altına alındı.

- Şubat ayındaki bazı operasyonlar

Samsun'da terör örgütü DEAŞ'a üye olduğu iddia edilen Irak uyruklu şüpheli tutuklandı.

Kocaeli'de terör örgütü DEAŞ'ın sözde "medya sorumlusu" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı. Örgütün eylem ve faaliyetlerini kameraya kaydederek internette yayımladığı belirlenen şüphelinin, kendisine görev verilene kadar Derince'de bir evde "ölü hücre" olarak beklemesi talimatı aldığı iddia edildi.

İstanbul'da DEAŞ'a yönelik operasyonda 77'si yabancı uyruklu 82 kişi gözaltına alındı.

Mersin'de DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi, Gaziantep'te ise bir kişi tutuklandı.

Terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde gözaltına alınan Kırgızistan uyruklu şüpheli tutuklandı.

Konya'da sosyal medyada DEAŞ propagandasını yaptıkları, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla 7 şüpheli gözaltına alındı.

Elazığ'da DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 zanlıdan biri tutuklandı.

Mersin'de terör örgütü DEAŞ'ın infaz biriminde yer aldığı iddia edilen 3 kişinin de aralarında olduğu 5 şüpheli tutuklandı.

- Başkentte DEAŞ operasyonu

Ankara'da eylem hazırlığında oldukları tespit edilen 17 DEAŞ mensubu, belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Tamamı yabancı uyruklu olduğu belirtilen kişilerle çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi.

Kayseri'de DEAŞ'a yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen yabancı uyruklu 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 14'ü yabancı uyruklu 22 kişi yakalandı.

İzmir'in Dikili ilçesinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 Suriyeliden biri tutuklandı.

Kırşehir'de terör örgütü DEAŞ üyeliğinden aranan kadın tutuklandı.

- DEAŞ'lıların yargılanma süreci

Kocaeli'de DEAŞ'a yönelik soruşturmanın ardından hakkında dava açılan Suriye uyruklu tutuklu sanık Ömer Zir, "terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Kırşehir'de terör örgütü DEAŞ adına Suriye ve Irak'ta birçok bombalama olayına karıştıkları ileri sürülen sanığa 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Ankara Garı önünde 102 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısıyla ilgili davada 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen 5 tutuksuz sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Sakarya'da aralarında terör örgütü DEAŞ'ın sözde üst düzey yöneticisi "Ebu Hanzala" kod adlı Halis Bayancuk'un da bulunduğu 8'i tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, A.Ö, F.K. ve M.M.U'nun adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine, aralarında Halis Bayancuk'un da olduğu 5 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kilis sınır hattında yakalanan ve terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu belirtilen yabancı uyruklu Stefan Samuel Aristidou ile Kary Paul Kleman'ın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Gaziantep'te terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda örgütün sözde "Türkiye emiri" Yunus Durmaz'ın üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirip ölmesinin ardından yakalanan kardeşi Hacı Ali Durmaz, üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Kırıkkale'de terör örgütü DEAŞ'a üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan Irak uyruklu 9'u tutuklu 19 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kilis sınır hattında yasa dışı yollardan Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalanan ve terör örgütü DEAŞ'ın sözde üst düzey yöneticisi olduğu belirtilen Avustralya uyruklu Neil Chistopher Prakash'ın yargılanmasına devam edildi. Prakash, duruşmada, "Birinci suçlamada 'örgüt üyesi olup olmadığım' soruldu. Ben 'Evet' diye cevap veriyorum. İkinci suçlamada ise 'herhangi bir terörist aktiviteye veya suça karışıp karışmadığım' soruldu ancak ben herhangi bir suça karışmadım." şeklinde savunma yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :