DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı İpek hakkında beraat kararı

DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı İpek hakkında beraat kararı

Hafize İpek'in, hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada beraatine karar verildi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek, hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada beraat etti.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya katılan İpek, savunmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Diyarbakır'da düzenlenen etkinlik için Valilikten izin alarak yürüyüş yaptıklarını savundu.

Bu etkinlikte iddianamede yer alan konuşmayı yaptığını söyleyen İpek, "Yaptığım konuşma düşünce özgürlüğü kapsamındadır. Yürüyüşte atılan sloganlarla bir ilgim bulunmuyor. Emekli bir öğretmen ve anneyim. Bugüne kadar şiddeti hiçbir zaman tasvip etmedim. Barıştan yana olduğum için her şeyin konuşarak çözülebileceğini düşünen ve böyle davranan bir kişiyim. Bu nedenle beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık İpek'in, konuşma metninin "düşünce özgürlüğü sınırları içerisinde kalması" ile "silahlı terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru görecek veya şiddete çağrı içerir nitelikte olmadığı" gerekçesiyle beraatine karar verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı