Dayakçı öğretmenden akıllara zarar savunma!

Dayakçı öğretmenden akıllara zarar savunma!

Otizmli ve epilepsi hastası olan M.F.D. (8) adlı öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen Y.İ.’nin daha önce de R.K. adlı öğrencisini de darp ettiği iddia edildi.

Ankara Etimesgut Dumlupınar İlköğretim Okulu’ndaki Otistik Çocuklar Eğitim Sınıfı’nda (OÇEÇ) yaşanan dayak skandalını önceki gün Hürriyet’in gündeme getirmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı, öğretmen Y.İ. gözaltına alındı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade veren Y.İ., M.F.D.’nin agresif tavırlar sergilediğini belirterek “Sürekli üzerime geldi ve karnıma kafa attı. Bunaldım ve ağlamaya başladım. Bir anlık öfkeyle sandalyeyi kaldırıp yere attım. Çocuğa zarar verme kastım yoktu” dedi.

R.K. adlı çocuğa şiddet uygulamadığını, öğretmen Tuğba Özerdemir’in kendisini çekemediği için bu görüntüleri kaydettiğini ifade eden Y.K., adli kontrolle serbest bırakıldı.

TOKAT ATTI, ÇEKEMEDİM

Şiddet anını kaydeden öğretmen Tuğba Özerdemir ise M.F.D.’nin öğretmen Y.İ.’ye sarılmaya çalıştığını belirterek, olayı şöyle anlattı: “İlk başta M.F.D.’nin yüzüne tokatla vurdu, o kısımları çekemedim. Çocuğu sürekli itekledi. En son dayanamayıp sandalyeyi yere fırlattı. Çocuğa gelip gelmediğini görmedim. Tokat vurunca çocuğun yüzünde iz oluştu. Buzla şişkinliği gidermeye, ardından fondötenle kapatmaya çalıştı. Eczaneye gidip bitkisel krem aldı. O sırada çocuğun suratındaki izleri çektim. Geçmişte de M.F.D.’yi itti ve oluşan izi fondötenle kapatmaya çalıştı. ‘Ailesi sorarsa başka öğrencinin yaptığını söylerim’ dedi. Birçok kez böyle davranmaması hususunda ikazda bulundum. Geçen yıl R.K adlı otizmli öğrencisinin kafasına tehdit edercesine demir çubuk salladı. ‘Neden böyle yaptığını sorunca ‘Zaten anakart yanmış’ dedi.”

‘BİZ HEP R.K.’DEN BİLDİK’

M.F.D.’nin babası Muhammet D. ise çocuğun 1.5 yıldır bu okulda okuduğunu belirterek “Oğlumun başına ne zaman birşey gelse R.K. adlı çocuk tarafından yapıldığını söylüyordu. Çocuğumuz da aynı durumda olduğu için anlayış gösteriyorduk. Sürekli böyle yaralanmalar olunca şüphelendik” dedi. Olay günü sünnet için M.F.D.’yi hastaneye götürdüklerini söyleyen baba D., “Çocuğun yanağındaki kızarıklığı eşim silince fondöteni fark etti” diye konuştu.