Davutoğlu'nun ziyareti Ahıska Türklerini duygulandırdı

Davutoğlu'nun ziyareti Ahıska Türklerini duygulandırdı

Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretini mutluluk gözyaşlarıyla karşıladı - Vahid Mirza: "Allah razı olsun, geldi halimizi hatırımızı sordu. Kendisi ile söyleştik, konuştuk, fikir

ERZİNCAN (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerini ziyareti büyük bir mutlulukla karşılandı.Davutoğlu, Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere dün geldiği kentte, Üzümlü ilçesinde iskan edilen Ahıska Türkü aileleri de ziyaret etti.
Üzümlü'deki TOKİ konutlarına yerleştirilen Ahıska Türkleri'nin temsilcisi Vahid Mirza'nın evinde gerçekleşen ziyaret, Ahıska Türklerince büyük bir memnuniyetle karşılandı. Ahıskalılar, Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretini ve hissettiklerini, AA muhabirine anlattı.
Vahid Mirza, Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretinin kendilerini sevince boğduğunu ifade ederek, kendisine bir kez daha teşekkür ettiklerini dile getirdi.
Ziyaret için kadınların çeşit çeşit Ahıska yemekleri, tatlıları yaptıklarını, kendisine çayla beraber ikram ettiklerini belirten Mirza, şunları söyledi:
"Allah razı olsun geldi halimizi hatırımızı sordu. Kendisi ile söyleştik, konuştuk, fikir alışverişinde bulunduk. Sıkıntılarımızı sordu. Şu anda sıkıntımız olmadığını, sadece doğalgaz istediğimizi söyledik. Biz Ukrayna'da soba kullanmadığımız için, zehirlenmekten korktuğumuzdan doğalgaz istedik. Ziyaret için bayanlarımız çok hazırlık yaptı. Allah razı olsun Başbakanımız bizi kırmadı çayımızı içti, tatlılarımızdan tattı. Çocuklarımız da İstiklal Marşı ve birkaç ilahi okudular. Başbakanımız çocuklarımızı çok sevdi, onlara oyuncaklar verdi. Bu ziyaretten dolayı Cumhurbaşkanımıza da, Başbakanımıza da çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Bizi kendi vatanlarımıza getirdiler, toprak sahibi yaptılar."
- "Rüya gibiydi"
Mehmet Mirza da Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretinin adeta bir "rüya gibi" geçtiğini dile getirdi.
Başbakan'ın ziyaretinde hallerini hatırlarını, bir istekleri olup olmadığını sorduğunu ifade eden Mirza, "Evlerimizi beğenip beğenmediğimizi sordu, teşekkürden başka bir şey söylemedik. Allah razı olsun bizi saydı buraya kadar geldi. Ailelerimizi ziyaret etti. Biz ondan çok razı olduk, o da bizden olsun. Çok heyecanlıydık. Sabah uyandığımızda kendi kendimize, 'yaşadıklarımız rüyamıydı, neydi' diye sorduk" dedi.

- Başbakan'ın ziyareti sevinçten ağlattı

Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretini gözyaşlarıyla anlatan 27 yaşındaki Leyla Mirza da şunları söyledi:

"Ziyaret çok güzel geçti, çok mutlu olduk, çok sevindik. Bizi sayıp buraya geldiler. O kadar heyecanlandım ki, onu görünce sevinçten ağladım. Sağ olsun geldiler, bizi kırmadılar. Hazırlıklarımızı gördüler. Onlar için hazırladığımız tatlıları, börekleri, çaylarını ikram ettik. Onlarla konuştuk. Yaşadığımız sevinci anlatamam. Hepsine teşekkür ederiz, Allah razı olsun. Bizleri buraya getirdiler, akrabalarımızı, hepimizi bir araya topladılar. İnşallah geri kalanlarını da getirirler. Allah hepsinden razı olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :