Davutoğlu'nun, Türkiye-AB KİK Türkiye üyelerini kabulü

Davutoğlu'nun, Türkiye-AB KİK Türkiye üyelerini kabulü

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:- "Sayın Başbakanımıza, güvenli bir ülkede yaşamının en doğal hakkımız ve beklentimiz olduğunu ilettik. Bu beklentiyi, hukukun içinde kalarak hayata geçirmenin devletin asli yükümlülüğü olduğunun vurgusunu da yaptık. Bu çerçeve

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Sayın Başbakanımıza, güvenli bir ülkede yaşamının en doğal hakkımız ve beklentimiz olduğunu ilettik. Bu beklentiyi, hukukun içinde kalarak hayata geçirmenin devletin asli yükümlülüğü olduğunun vurgusunu da yaptık. Bu çerçevede huzur ve güveni sağlama yolunda atılan ve atılacak bütün adımları desteklediğimizi de bildirdik" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-AB KİK Türkiye kanadı üyelerini, Çankaya Köşkü'nde kabul etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, kabulün ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hisarcıklıoğlu, sivil bir platform olarak gelecek cuma günü, ülkede son günlerde yükselen terör dalgasına karşı huzur ve güvenlik konularını istişare etmek için Ankara’da bir araya geleceklerini bildirdi.

Toplantıya daha geniş bir istişare zemini için söz konusu platformda yer alan kuruluşların illerdeki temsilcilerinin dahil olacağını belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımıza, güvenli bir ülkede yaşamının en doğal hakkımız ve beklentimiz olduğunu ilettik. Bu beklentiyi, hukukun içinde kalarak hayata geçirmenin devletin asli yükümlülüğü olduğunun vurgusunu da yaptık. Bu çerçevede huzur ve güveni sağlama yolunda atılan ve atılacak bütün adımları desteklediğimizi de bildirdik. Sayın başbakanımızı istişare toplantımıza davet ettik. Kendisi bu toplantıya katılmayı kabul ettiler."

Hisarcıklıoğlu, bir gazetecinin, Başbakan Davutoğlu'nun terör örgütlerine yönelik operasyonlar ve bu operasyonların iş dünyasına etkilerine ilişkin bilgi verip vermediğini sorması üzerine "Bununla ilgili konuşma, Başbakanımızın verdiği bilgiler, Sayın Başbakanımızı ilgilendirir. Bizim söylediklerimiz bunlardır. Sayın Başbakanımızı toplantıya davet ettik, cuma günü 11.00’de beraber olacağız" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı