Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığına seçilmesi

Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığına seçilmesi

TİSK: "Önümüzdeki dönemin en önemli gündem maddesinin Türkiye’nin toplumsal refah artışı için, ekonominin güçlendirilmesi olduğuna inanıyoruz

ANKARA (AA) - Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), AK Parti Genel Başkanı seçilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu kutladı.

TİSK'ten yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemin en önemli gündem maddesinin, Türkiye’nin toplumsal refah artışı için ekonominin güçlendirilmesi olduğu belirtilerek, "Bu kapsamda Davutoğlu başkanlığında kurulacak 62. hükümetin, ekonomideki ilk icraatları arasında yer alması beklenen ve iç üretimin desteklenmesini öngören 'sanayi dönüşüm programları'yla ilgili gerekli katkıyı sağlamaya hazırız" denildi.

TİSK olarak, kurulacak yeni hükümetin, iş gücü piyasasındaki yapısal sorunların çözülmesine yönelik yaklaşımının ilgi ve dikkatle izleneceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ulusal İstihdam Stratejisi'nin gerçekleştirilmesi yolunda, konunun bütün paydaşlarının katılımı ve katkılarıyla sağlanacak bir uzlaşmanın, 2023 hedeflerine ulaşmada önemli bir katma değer yaratacağına yürekten inanıyoruz. Yeni anayasa için sivil toplumla yapılacak işbirliği kapsamında TİSK olarak elimizden gelen yardımı yapma isteğindeyiz. 2015 yılında başkanlığını Avustralya’dan devralacağımız G20’nin hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, Türk işverenleri olarak hükümetimize her türlü desteği vermeye hazırız.

Gönüllü teşkilatlanma esasına göre faaliyette bulunan ve Türk işverenlerini endüstri ilişkileri alanında yurt içinde ve yurt dışında temsil eden tek üst kuruluş olma özelliğini taşıyan TİSK, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da kamu kesimi ile özel kesimin ahenk içinde çalışması için gayret gösterecektir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı