Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi

Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "Ekseriyetle belki ittifakla Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan seçileceğine inanıyorum"

KARABÜK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, "Ekseriyetle belki ittifakla Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan seçileceğine inanıyorum" dedi.

Karabük'te katıldığı bir düğünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, kongre sonrası Davutoğlu’nun Başbakanlığı da üstleneceğini söyledi.

AK Parti için yeni bir dönem olacağını belirten Şahin, "Çünkü kuruluş anından şu ana kadar Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlık ve başbakanlık yaptığı AK Parti iktidarında ikinci bir isim bu sorumluluğu üstlenmiş olacak. Ahmet Bey'in bu görevi layıkıyla yerine getireceğini ve başbakanlık sorumluluğuyla hareket edeceğini, ülkemize çok önemli hizmetleri yapmaya AK Parti olarak devam edeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

-CHP'nin başvuru

Şahin, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Ağustos itibariyle siyasi parti üyeliğinin düştüğü, milletvekilliğinin sona erdiği iddiasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvurunun reddedilmesi nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasına ilişkin soruyu yanıtladı.

Mehmet Ali Şahin, "Kasaba avukatı anlayışı ile hareket ederseniz her girdiğiniz veya her başvurduğunuz yerden red cevabı almanız gayet doğaldır. Ne Anayasa'yı doğru dürüst yorumlayabiliyorlar ne cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili yasayı doğru dürüst yorumlayabiliyorlar ne Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın vermiş olduğu cevabı algılayabiliyorlar. İşleri güçleri ellerinde birer dilekçe oradan oraya koşarak muhalefet yaptıklarını zannediyorlar. Ben de içimden gülüyorum bu yapılanlara doğrusu" diye konuştu.

- İsrail’in Gazze'ye saldırıları

Şahin, İsrail’in Gazze'ye saldırılarına ilişkin soruya "Filistin'de yaşananları izah edecek kelime bulmakta zorlanıyorum. İsrail hiçbir sorumluluk duygusu hissetmeden, hiçbir insani duyarlılık göstermeden saldırılarına devam ediyor. Maalesef dünya da bunları seyrediyor" karşılığını verdi. 

"Birleşmiş Milletler ne yapabilir?" diye soran Şahin, "Aslında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bu konuda bir takım kararlar alarak bunları uygulamaya yansıtabilirse bunun İsrail üzerinde ciddi bir baskı oluşturabileceğini düşünüyorum ama bu konu da Amerika hep İsrail’in yanında yer aldı maalesef. Bütün bu facialar, özellikle masum çocukların katliamı karşısında Amerika’nın tavır değiştirmesi halinde zannediyorum İsrail'e dünya da ciddi bir baskı oluşabilir. Bu baskı sonucu geri adım atabilir" sözlerine yer verdi.

-Irak'taki çatışmalar

Irak'taki çatışmalara ilişkin soru üzerine Irak'ta yeni bir hükümetin kurulmak üzere olduğunu ve yeni bir Başbakanın hükemet kurmakla görevlendirildiğini hatırlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Irak’ın toprak bütünlüğünün sağlanması açısından bile biz bunu son derece önemsiyoruz. Türkiye olarak burada ki hükümet kurma çalışmalarını siyasi istikrarsızlığın bir an önce sona erdirilmesi çalışmalarını büyük bir dikkatle takip ediyoruz. Komşumuzda gelen yangın bizi de etkiliyor. Oradaki huzursuzluktan biz de etkileniyoruz. İstiyoruz ki komşularımızdaki bu sorunlar bir an önce bitsin."

- TBMM'nin olağanüstü toplanması 

Meclisin 28 Ağustos'ta olağanüstü toplanacağının ve cumhurbaşkanının yemin etme hazırlıklarının başlandığının sorulması üzerine  Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hazırlıklar ilk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanına bir yemin töreni şeklinde olacağı için önem arz ediyor. Daha önce de 11 cumhurbaşkanı yemin etti ve görevine başladı ama bunun farkı halkın seçtiği bir cumhurbaşkanının ilk defa Yüksek Seçim Kurulu'nun gönderdiği mazbatanın meclis başkanımız tarafından verilmesi şeklinde o gün törenler yapılacak."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin ederek görevine başlayacağını anlatan Şahin, "Bu da Türkiye için yeni bir adımdır, bir yeniliktir. O yüzden biz 'yeni Türkiye' diyoruz. Artık Türkiye çok daha demokratik, insan hak ve özgürlüklerine çok daha önem veren bir ülke olarak yoluna inşallah daha hızlı şekilde devam edecektir" şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı