Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi

Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu:

ANKARA (AA) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, "Birlik, beraberlik içinde ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. 

Çavuşoğlu ve bazı bakanlar, AK Parti'den ayrılırken gazetecilere değerlendirmede bulundu. 

Davutoğlu'nun ismi belirlenirken, partinin her kademesinin görüşünün alındığını dile getiren Çavuşoğlu, "Ben kendisiyle de sadece ata dostu olduğum için değil, bu görevi en iyi şekilde hak ettiği için ve davamıza verdiği hizmetlerden dolayı hak ettiği için şahsen çok mutlu oldum" diye konuştu

Başarı dileyen ve Davutoğlu'nun her zaman yanında olacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "Birlik, beraberlik içinde ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 

-"Siyasette her zaman iki artı iki dört etmez"

Bir gazetecinin, "Bir bayrak değişimi söz konusu olur mu, Dışişleri Bakanlığına geçebileceğiniz yorumları yapılıyor" ifadesi üzerine, Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Böyle dönemlerde sürekli isimler konuşulur. Her seçimden sonra ya da kabine değişikliği olacağı zaman, kim, nereye olur, bunlar konuşulur. Ama siyasette her zaman iki artı iki dört etmez, bunu bilirsiniz. Biz, bugüne kadar Sayın Başbakanımız hangi görevi verdiyse o görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Hiçbir zaman, tüm AK Partili arkadaşlar olarak mevki, makam peşinde koşan insanlar değiliz. Milletimizin hizmetkarı olmak için çalışan insanlarız. Dolayısıyla yeni kabineyi de Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesinden sonra, yeni Başbakanımız Köşk'e sunacaktır."

"Yeni başbakanın elini rahatlatmak açısından bakanların istifası gündeme gelebilir mi" sorusuna karışılık da Çavuşoğlu, "Yeni bir hükümet kurulacak zaten. Dolayısıyla yeni hükümet kurulduğu zaman Bakanlar Kurulu'nun nasıl oluşacağı görülecek. Ondan öncesinde bakanların istifa etmesi diye, benim bildiğim kadarıyla, bir şey söz konusu değil" dedi. 

-"AK Parti tarihsel yürüyüşünü onunla birlikte sürdürür"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke, millet ve Türkiye demokrasisi için Davutoğlu isminin hayırlı olmasını dileyerek, AK Parti'nin istişareye verdiği önemin bu vesileyle ortaya konduğunu, parti içindeki uzun istişare sürecinden sonra ismin belirlendiğini ifade etti.

Davutoğlu'nun hem akademik alanda hem de devlet yönetiminde Türkiye'ye önemli hizmetleri olduğuna işaret eden Işık, "Ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de parti kurullarında yapılan istişareler sonucunda, Ahmet Davutoğlu isminin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını anımsatarak, "Biz, kendisine başarılar diliyoruz. Kendisinin arkasında olacağız, onu destekleyeceğiz. İnşallah kongrede de onaylanır, AK Parti tarihsel yürüyüşünü onunla birlikte sürdürür" değerlendirmesinde bulundu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, karara ilişkin, "İnşallah 27 Ağustos'ta AK Parti'ye, milletin beklentilerine yakışır mükemmel bir kongre olacak. Bütün ülkemize, partimize, camiamıza ve bütün İslam dünyasına hayırlı olsun" ifadesini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı