Davutoğlu'dan Bahçeli’ye: 'Ne istiyorsun mübarek'

Davutoğlu'dan Bahçeli’ye: 'Ne istiyorsun mübarek'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Mehmetçik dağda bayırda teröre karşı mücadele verirken sen Ankara’da ‘hayır hayır hayır’ diyorsun ve sadece o mücadele rantı üzerinden bizi de HDP ile hükümete zorlayarak bunun üzerinden prim toplamaya çalışıyorsun” dedi.

Davutoğlu'dan Bahçeli’ye: 'Ne istiyorsun mübarek'Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Mehmetçik dağda bayırda teröre karşı mücadele verirken sen Ankara’da ‘hayır hayır hayır’ diyorsun ve sadece o mücadele rantı üzerinden bizi de HDP ile hükümete zorlayarak bunun üzerinden prim toplamaya çalışıyorsun” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye şöyle seslendi: “Bugün Sayın Türkeş’e saldıranlar, iftira edenler, hakaret edenler Sayın Bahçeli ile görüşmemizde oraya giderken 5 opsiyonumuz var demiştim. Geri kalan 4 opsiyona da hayır dediğini unutmasınlar. Daha konuşmanın başında terörle mücadele ile ilgili bilgi verdikten sonra bana döndü dedi ki; 'bizim 4 şartımız sebebiyle sizin bunları kabul etmeniz mümkün olmadığı için sizinle koalisyon kurmayız, sizinle seçim hükümeti kurmayız, sizin azınlık hükümetine destek vermeyiz. Siz eğer erken seçim için gelirseniz meclise buna da oy vermeyiz.' Peki ne istiyorsun mübarek. Ne istiyorsun Allah aşkına."

Mehmetçiklerin dağda bayırda teröre karşı mücadele verdiğini anlatan

Davutoğlu, Bahçeli'yi eleştirisini şöyle sürdürdü: "Sen Ankara’da ‘hayır hayır hayır’ diyorsun ve sadece o mücadele rantı üzerinden bizi de HDP ile hükümete zorlayarak bunun üzerinden prim toplamaya çalışıyorsun. Millet bunu görmez mi? Allah bunu reva görür mü?”

O ÇAKALLARA BIRAKMAYIZ BU MEYDANLARI

Başbakan Davutoğlu, “-Puslu havalarda meydana çıkalım- diyen çakallar varsa hiç hesap etmesinler; biz o çakallara bırakmayız bu meydanları” dedi.

AK Parti İl Başkanları Toplantısında konuşan Davutoğlu, geçici hükümetin 4 yıllık bir hükümetmiş gibi çalışacağını anlattı, bazı çevreleri uyardı. Davutoğlu, “Hani ’bu geçici bir hükümettir, tam da puslu havadır, puslu havalarda meydana çıkalım’ diyen çakallar varsa hiç hesap etmesinler; biz çakallara bırakmayız bu meydanları” diye konuştu.

Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinde milletin AK Parti’den kurucu değerlerine dönmesini istediğini belirterek, “Bizim kurucu değerlerimizde kibir yoktur. Bizim kurucu değerlerimizde şatafat yoktur. Kadroları kendi yakınlarıyla dolduranların bizim kapımızda yeri yoktur” ifadelerini kaydetti.

MHP’YE ELEŞTİRİ

Tuğrul Türkeş’e yönelik eleştirilere tepki gösteren Başbakan, "Bugün Sayın Türkeş’e saldıranlar, iftira edenler, hakaret edenler, onun devlet adamlığı, ahlakı karşısında onu neredeyse manevi bir lince maruz bırakanlar, Sayın Bahçeli’nin görüşmemizde geri kalan 4 opsiyona, oraya giderken 5 opsiyonumuz var demiştim, 4 opsiyona da birer birer ’hayır’ dediğini unutmasınlar. Hayır ve ret politikalarını yürüttü Sayın Bahçeli. Şimdi de Sayın Türkeş’i reddediyorlar, etmeye çalışıyorlar, ihraç talebiyle. Allah aşkına, devletin ve milletin çağrısına ’evet’ demiş olan kim olursa olsun, onu kim reddederse etsin, millet reddetmez" dedi.