Davutoğlu mu Babacan mı? Partiyi kim önce kuracak?

Davutoğlu mu Babacan mı? Partiyi kim önce kuracak?

İYİ Parti'nin yayın organı olarak bilinen Yeniçağ yazarlarından Orhan Uğuroğlu, "Ali Babacan'ın partisini Davutoğlu'ndan önce kuracağı kesinleşti" iddiasında bulundu

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kurma çalışmaları sityasetin ön sıralarında yer bulmaya  ederken  İYİ Parti'nin yayın orghanı olarak bilinen Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, "Ali Babacan'ın partisini Davutoğlu'ndan önce kuracağı kesinleşti" dedi.

"Davutoğlu, Babacan'a çağrı yaptı" başlıklı yazısında Uğuroğlu, "Siyasette 24 saat çok uzun bir süre olduğundan bu konuda son noktayı koyamıyorum yine de… Kim önce partileşecek? Bu sorunun yanıtı ise Ali Babacan gibi görünüyor. Babacan sessiz derinden partileşme çabalarını yürüttü.  Kadrolarını bu dönemde hazırladığını, parti beyannamesi ve tüzüğü konusunda da son düzeltmeleri yaptığını öğreniyoruz. Bu durumda Ali Babacan'ın partisini Davutoğlu'ndan önce kuracağı kesinleşti. Davutoğlu ise kendi yoluna konferanslarla devam ediyor. İlkeler, duruş belli ki giderek Erdoğan'a ve AKP icraatlarına karşı mesajları da netleşiyor. Bu yaz AKP için siyaset çok sıcak geçecek. Erdoğan partisinden iki ayrı parti çıkmasına karşın nasıl bir politika izleyecek? Parti teşkilatlarının parçalanmasına karşı nasıl bir duruş sergileyecek?” ifadelerini kullandı.

Etiketler :