Davutoğlu istedi Konyalılar gönderdi

Davutoğlu istedi Konyalılar gönderdi

Irak’ta zulüm altındaki mağdur durumda olan soydaşlarımız Türkmenlere; İstanbul’da faaliyet gösteren Konyalılar Vakfı, Konyalılar Derneği ve Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD)’ın organizasyonu ile...

Irak’ta zulüm altındaki mağdur durumda olan soydaşlarımız Türkmenlere; İstanbul’da faaliyet gösteren Konyalılar Vakfı, Konyalılar Derneği ve Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD)’ın organizasyonu ile İstanbul’daki Konyalılar ve Karamanlıların kurmuş oldukları ilçe, kasaba ve köy derneklerinin de katılımlarıyla yapılan ayni yardımlardan oluşan 18. TIR İstanbul Kartal’da bulunan Kızılay’ın Bölge Müdürlüğü’ne  teldim edildi. Kolilenmiş yardım paketlerinde Battaniye, makarna, dayanıklı bakliyat, çay, un, şeker, meyve suyu, konserve, bisküvi, içme suyu, bebek maması, giyim, ayakkabı, çocuk bezi, iç çamaşırı, çocuk, kadın ve erkek giyim çeşitleri gibi ihtiyaç maddeleri yer aldı. Teslim törenine; Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Başkan Yardımcısı Kemal Akar,  Konyalılar Vakfı Başkanı Mustafa Birim, KONSİAD Genel Başkanı Abdullah Başcı, Konyalılar Derneği Başkanı Kudret Fikirli, Karaman Ayrancılılar dernek Başkanı Rafet Aktaş, Çumralılar Dernek Başkanı Mustafa Toksöz, Karapınar Dernek Başkanı Bahri Özdinç, Konya Ereğlililer Derneği Başkanı Murat Başol, Kutören Dernek Başkanı Özkan Bayram, Bozkırlılar Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Bayram Arı, Bozkırlılar Derneği Başkanı Mustafa Göksu ile çok sayıda Konya ve Karamanlı STK üyeleri de katıldı.   Törende konuşan Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, “Konyalılar çok kısa bir süre içinde bu kadar yardımı toplamışlardır. Konyalılar yine farklarını göstermişlerdir. Kızılay olarak çok teşekkür ediyoruz. Gönül rahatlığı ile bunlara soydaşlarımız Irak Türkmenlerine teslim edeceğiz inşallah” dedi.

BAŞÇI: BAŞBAKANIMIZ DAVUTOĞLU İSTEDİ

KONSİAD Genel Başkanı Abdullah Başçı ise, “Konyalılar ve Karamanlılar olarak tesis ettiğimiz Koordinasyon Kurulumuzla birlikte Irak’taki soydaşlarımız Türkmenlere karşı başlatılan zulümle birlikte, Türkmenlere yardım kampanyası düşüncemizi uygulamaya koyduk. Bu düşüncemizin ana temelini 5 Temmuz 2014 tarihinde bizlere bu yardımların yapılması için tavsiye ve direktiflerde bulunan müstakbel Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Bey’in istirhamları oluşturmuştur. Yardım kampanyasına Konya ve Karaman’ın bütün köy, kasaba, ilçe ve il derneklerimizin tamamı katılmışlardır. Ben yardım kampanyasına katılan STK’larımızın hepsine teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi 5 Temmuz’daki KONSİAD İftar Daveti ile Konyalılar Vakfımızın ve Derneğimizin, bütün ilçe, kasaba ve köy derneklerimizin iftar davetlerinde işlenen ana konu “Türkmen Kardeşlerimize Yardım Kampanyası” üzerine olmuştur. O günden bu yana 100’e yakın Konya ve Karamanlı derneklerimizin, Konyalı Sanayici ve İşadamlarımızın yanı sıra Tekirdağ, Antalya, Kocaeli ve Bursa’daki işadamlarımızdan da katkılar aldık. Herkesten Allah razı olsun. Bu yardımlarımızdan sonra İsrail zulmü altındaki Gazzelilere yardım kampanyasını geçmişte yaptığımız gibi yine başlatacağız inşallah. Bu vesile ile İslam coğrafyasındaki kan, gözyaşı ve zulmün bitmesini, İsrail’in Gazze’de Filistinli çocuklara karşı uyguladığı zulmün sona ermesini ve bütün İslam Alemi’ninde huzur ve refaha kavuşmasını bütün Konyalılar ve Karamanlılar adına Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz” dedi.    Tören sonunda Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından, Konyalılar Vakfı Başkanı Mustafa Birim, KONSİAD Genel Başkanı Abdullah Başcı ve Konyalılar Derneği Başkanı Kudret Fikirli’ye plaket ve sertifika takdim edildi.