Davutoğlu: Başkanlık için koltuğu bırakırım

Davutoğlu: Başkanlık için koltuğu bırakırım

Başbakan Davutoğlu, hedeflerinin yeni anayasa olduğunu ve ardından Başkanlık Sistemi olduğunu söyledi.

Seçim mitinglerini her güne üç il sığdırarak devam ettiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Star’a konuştu.

Hedeflerinin, ‘Anayasal çoğunluğu elde etmek’ olduğunu vurgulayan  Davutoğlu, Başkanlık sisteminin getirilmesiyle ilgili şahsi bir tereddüt taşımadığını vurguladı.

Başkanlığı tartışanlar...

“Anayasa’nın mümkün olan en geniş tabanla oluşması, değilse Anayasanın öngördüğü çoğunlukla yazılması lazım. Bunu yapabilecek güce gelirsek takip edilecek yol farklıdır. Değilse, oturup konuşulur. Bu milletin kaderiyle ilgili bir konu, kesinlikle şahsileşmemeli. Sadece Cumhurbaşkanımıza karşı oldukları için Başkanlık’ı tartışanlar, sivil anayasada en önemli takozu koymuş olurlar. Bunu soğukkanlılıkla konuşacak ortamın oluşmasına herkesin katkıda bulunması lazım.

Türkiye'nin menfaati için koltuğu bırakırım

Burada çok çirkin bir şey yapıyor özellikle (HDP Eşbaşkanı Selahattin) Demirtaş. ‘Başbakan kendi sonunu getirecek sürece destek veriyor’ diyor. Aslında, dolaylı yoldan erdemimizi itiraf ediyor. Benim için bu kesinlikle şahsi ikbal meselesi değil. Ben 81 vilayete giderek böyle bir çalışma sonrasında seçimi kazandığım halde Türkiye’nin menfaati gereği koltuğumu bırakabilecek bir şeyi göze alabiliyorsam, onların bundan ders alması lazım.

Anayasal çoğunşık elde edersem tereddüt etmem

8 ayda bir saat dahi tatil yapmamış biri olarak söylüyorum; eğer anayasal çoğunluk elde edersem bir an bile tereddüt etmeden ülkem için ne gerekiyorsa onu yaparım ve arkama da bir an bile bakmam. Aramızdaki ahlak farkı bu.”