'Davutoğlu, Abdullah Gül'e kızgın ve kırgın'

'Davutoğlu, Abdullah Gül'e kızgın ve kırgın'

Yemeğin ayrıntılarını aktaran Nagehan Alçı, "Yemekten genel izlenim, Davutoğlu’nun kırgın ve kızgın olduğu yönünde" sözlerine yer verdi.

Haberütk yazarı Nagehan Alçı, yeni parit kuruacağı iddialarıyla günemde gelen Ahmet Davutoğlu'nuın bir grup işadamıyla yaptığı toplantıyı köşesine taşıdı. Yemeğin ayrıntılarını aktaran Alçı, "Yemekten genel izlenim, Davutoğlu’nun kırgın ve kızgın olduğu yönünde" sözlerine yer verdi.

Alçı yazısında;

“Çok sağlam bir kaynaktan duyduğuma göre geçen hafta Ahmet Davutoğlu muhafazakar iş çevrelerinden 6 kişilik küçük bir grupla yemekli bir toplantı yapmış. Toplantı akşam 8’de başlamış, gece 2’ye kadar sürmüş.

GÜL'LE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?

Yemekten genel izlenim, Davutoğlu’nun kırgın ve kızgın olduğu yönünde. Yeni bir yola çıkmak için nabız yokluyor. Ancak bu kırgınlık ve kızgınlık Davutoğlu’nu Abdullah Gül’e yakınlaştırmamış.

O toplantıda Davutoğlu, Gül’ün 24 Haziran sürecinde Cumhurbaşkanı adayı olmadığı için treni kaçırdığını söylemiş. Gül’ün 2018 seçimleri öncesi çekingen tavrını eleştirmiş

Bana gelen bilgi,  toplantıya katılanların genel kanaatlerinin, Ahmet Davutoğlu’nun, Ali Babacan ile birlikte hareket etme eğiliminde olduğu yönünde. Ancak yeni bir parti kurulacağı ile ilgili herhangi bir şey konuşulmamış.

Bir arayış var ama henüz somutlaşmış bir şey yok. Hesaplar öncelikle 31 Mart sonuçları üzerine yapılıyor. AK Parti oylarında düşme eğilimi olursa hız artacak. Yine de kısa vadede ortaya çıkacaklarını sanmıyorum. Henüz ne net bir kadro ne şekillenmiş bir parti kimliği var.”  diye yazdı

Etiketler :