‘Davamız Kudüs’e Çağrı

‘Davamız Kudüs’e Çağrı

Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etme çabalarına karşı “Birlikte Konyayız Platformu” tarafından 15 Aralık Cuma günü Cuma namazından sonra düzenlenecek “Davamız Kudüs’ mitingine tüm konyalıların katılması çağrısında bulunuldu

Cuma günü Cuma namazından Mevlana meydanında düzenlenecek olan “Davamız Kudüs” isimli mitingin tanıtımı ve çağrı toplantısı yapıldı. Mevlana Meydanı’nda yapılan açıklamaya mitinge destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. ‘Davamız Kudüs’ mitingi çağrısına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya STK Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Memur Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Hizmet- İş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulsettar Yarar, Büyükşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı  Ahmet Köseoğlu, AK Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru, ve birçok kuruluş temsilcisi katıldı.

 

davamiz-kudus--(14).jpg

Cuma Namazından sonra Mevlana Meydanı’nda yapılacak olan ‘Davamız Kudüs’ mitinginin çağrı konuşmasını başlangıcını Mühsin Görgülügil yaptı.  Kudüs’ün Müslümanların en kutsal mekanlarından birisi olduğunu söyleyen Görgülügil, “Filistin’de yarım asırdır süren ABD destekli  İsrail zulmüne karşı tüm Konyalıları büyük mitinge bekliyoruz.  Burada yapacağımız mitingle Konya’nın sessiz kalmadığını Kudüs’e sahip çıkan şehirlerin başında olduğunu göstereceğiz” dedi.

davamiz-kudus--(1).jpg

KONYA KARDEŞ ŞEHRİ KUDÜS’E SAHİP ÇIKIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı konuşmada, “Bu toplantımızın amacı yarın Mevlana Meydanı’nda hep birlikte Konya’mızın tüm kurum ve kuruluşlarıyla, tüm değerleriyle birlikte Kudüs’ün işgalini protesto edeceğimiz ve işgalini kabul etmeyeceğiz. Cuma namazını müteakip Mevlana Meydanı’nda Kudüs’ün işgalini kabul etmediğimizi haykıracağımız mitingimize, Büyük Cuma Buluşmamıza Konyalı hemşehrilerimizin hepsini bekliyoruz. Hangi kurum ve kuruluşa, hangi siyasal görüşe mensup olursa olsun çok yüksek bir sesle gür bir sesle Konya’dan Kudüs’e ve müstevlilere, sömürgecilere, işgalcilere korku salacak bir sesle buradan seslenmeliyiz. Kudüs’ün işgaline karşı en güçlü sesin Konya’dan çıkması gerekir. Çünkü Konya, Kudüs’ün, Mekke’nin Medine’nin kardeş şehridir. Konya, Kudüs’ün işgaline karşı yüzyıllar önce Selçuklu sultanlarının öncülüğünde karşı durmuş bir şehirdir”  dedi.

davamiz-kudus--(4).jpg

KARLIER, KUDÜS MİHENK TAŞIMIZDIR

Bizlerde Memur Sen olarak tüm konyalı hemşerilerimiz Davamız Kudüs mitingine güçlü bir şekilde katılmaya davet ediyoruz. Aynı zamanda Memur Sen Genel Başkanımız ve Hak-İş Genel Başkanımız da bu mitingde katılacaklardır. İslam tarihinde Hz Ömer’le başlayan, Selahaddin Eyyübi ile devam eden  Yavuz Sultan Selim’in götürmüş olduğu Hadim’ul Harameyn’e devam eden ve Yüce hakan Abdülhamid’in direnmesiyle Kudüs, İslam’ın gerçek bir başkentidir. Kudüs göklerde planlanmış ve yerde ifadesini bulmuştur. Bunu için diyoruz ki eğer kudüs Filistin’in başkenti olarak kalmazsa ne Medine ne Mekke ne de İstanbul İslam’ın şehirleri arasında duramayacaktır. Öyleyse bizim mihenk taşımız Kudüs’tur. Bunun için konya’daki tüm kurum ve kuruluşları ‘Davamız Kudüs’ mitingine katılmaya çağırıyoruz. İslam İşbirliği Toplantısı’nda Kudüs için alınan kararlar bizi son derce mutlu etmiştir. ABD artık arabuluculuktan çıkartılmıştır. Arabulucu varsa o da Türkiye’dir.

Hak-İş Konya Şube Başkanı Vacit Sır ise, tüm sendika mensuplarını ve Konyalılarına bu yüce davaya sahip çıkmaya davet etti. Servet R. Çolak – Memleket

davamiz-kudus--(17).jpg