Datça'daki silahlı saldırı

Datça'daki silahlı saldırı

Bir kişiyi öldürdüğü 2 kişiyi yaraladığı iddia edilen şüpheli Denizli'de yakalandı

MUĞLA (AA) - Datça ilçesinde bir pansiyonun bahçesinde bir kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen zanlı, Denizli'de yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Yaka Mahallesi Palamutbükü mevkisinde faaliyet gösteren pansiyonun bahçesinde, 31 Temmuz'da kar maskeli bir kişinin açtığı ateş sonucu bir kişinin ölmesi, 2 kişinin yaralanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Muğla Jandarma Komutanlığı tarafından 20 kişilik özel bir ekip oluşturuldu.

Ekibin yaptığı araştırma sonunda cinayeti, olayla ilgili daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan S.B'nin kayınbiraderi Emrah B'nin (35) işlediği belirlendi. Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yakalanan zanlı, Datça'ya getirildi. 

Emrah B'nin ifadesi doğrultusunda saldırıda kullanıldığı iddia edilen tabanca, olay yerinin yaklaşık bir kilometre uzağındaki tarlada, bir kütüğün altına gizlenmiş olarak bulundu. 

Zanlı, İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. 

Palamutbükü mevkisindeki pansiyonun bahçesinde oturan kişilere, 31 Temmuz'da yüzü maskeli bir saldırgan tarafından ateş açılmış, saldırıda pansiyonun sahibi Mustafa Gökcan'ın oğlu Gürkan Gökcan (40), damadı Ömer Yiğit (41) ve onun kardeşi Hasan Yiğit (38) yaralanmıştı. 112 Acil Servis ekipleri, sırtına 3 kurşun isabet eden Hasan Yiğit'in hayatını kaybettiğini belirlemişti. 

Olaydan sonra yine Denizli'de gözaltına alınan R.B. (19), S.B. (42) ve V.B. (39) çıkartıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştı. Saldırının, iki aile üyeleri arasındaki eski bir husumetten kaynaklandığı iddia edilmişti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı