Darüşşafaka Doğuşlu oyuncular, yeni sezon için iddialı

Darüşşafaka Doğuşlu oyuncular, yeni sezon için iddialı

Emir Preldzic: "İyi oyunculardan kurulu bir ekibiz. Hedefimiz ligde final oynamak"-"Fenerbahçe'den ayrılıp, buraya gelmek benim kararımdı"- Serhat Çetin:-"Ligde güçlü takımlar var. Biz de şampiyonluğun favorilerinden biriyiz"

İSTANBUL (AA) - ERCAN ÇAKAR - Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyuncularından Emir Preldzic, iyi bir ekip olduklarını belirterek, hedeflerinin Basketbol Süper Ligi'nde play-off finali oynamak olduğunu söyledi.

Emir Preldzic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Darüşşafaka Doğuş'un bu sezon çok sayıda transfer yaptığını dile getirerek, "Yeni bir takım olduğumuz için birbirimizi tanımamız ve birlikte oynamayı öğrenmemiz lazım. Biraz zamana ihtiyacımız var. Ayrıca kazanmayı öğrenmeliyiz. Bu da çok kolay olmayacak. Çünkü biz yeni kaynaşıyoruz. Maç kazanma temposuna girmemiz lazım. Özellikle Avrupa Ligi'nde ilk turu geçip, Top 16 turuna kalmak çok önemli olacak" diye konuştu.

Basketbol Süper Ligi'nde çok güçlü takımların bulunduğunu anlatan yeşil-siyahlı oyuncu, "Baktığımızda 10 takımın play-off'ta yarı final şansı var gibi görünüyor. Çünkü çok güçlü ve kaliteli oyuncuların olduğu bir lig. Belki de Avrupa'nın en zor liginde oynuyoruz. Takımların her biri diğerini yenebilir. Bizim de bu zorlu ligde kendimizi göstermemiz lazım. İyi oyunculardan kurulu bir ekibiz. Hedefimiz ligde final oynamak" ifadelerini kullandı.

 

-"Fenerbahçe'den ayrılmak benim kararımdı"

 

Emir Preldzic, uzun yıllar formasını giydiği Fenerbahçe'den ayrılmaya kendisinin karar verdiğini vurgulayarak, "Fenerbahçe'den ayrılıp, buraya gelmek benim kararımdı. Burada iddialı bir yönetim var. Daha önceden tanıdığım çok iyi oyuncular var. Benim için buranın daha iyi olabileceğini düşündüm. Buraya gelmeyi tercim ettim. Bu yönetim ve ekiple büyük başarılar elde edebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli oyuncu, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Takım'ın kadrosunda yer almamasıyla ilgili olarak ise "Federasyonla bir görüşme yaptım ve sakat olduğumu söyledim. Onlar da yazı dinlenerek geçirmemi ifade ettiler. Gelecek yaza bakacağız. Milli takım şampiyonada kötü değildi ama en güçlü takımların olduğu gruba düştü. Kötü oynamamalarına rağmen ileri gidemediler. Bence biraz şansızlık oldu" şeklinde görüş belirtti.

 

- Serhat: "Şampiyonluğun favorilerinden biriyiz"

 

Darüşşafaka Doğuş'un Fenerbahçe'den transfer ettiği Serhat Çetin de Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluğun favorilerinden biri olduklarını söyledi.

Serhat, Darüşşafaka'nın Doğuş Grubu ile yaptığı iş birliğinden sonra hızlı bir yükselişe geçtiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu sene Avrupa Ligi için bir kadro oluşturuldu. Darüşşafaka ile Doğuş birlikteliğinin tek amacı, bu takımı iyi yerlere getirmek. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız. İşimiz zor, her ne kadar oyuncular olarak birbirimizi tanıyor olsak da birlikte oynamak pek kolay olmuyor. Bunun için antrenmanlarda çok iyi çalışmamız lazım. Basketbol Süper Ligi'nde çok güçlü takımlar var. Biz de şampiyonluğun favorilerinden biriyiz."

THY Avrupa Ligi'nde de başarılı olmak istediklerini dile getiren Serhat Çetin, "Avrupa Ligi'nde zor bir gruptayız. Darüşşafaka Doğuş ilk kez katılıyor ama kadroda bulunan bütün oyuncuların bu ligde oynama tecrübesi var. Dolayısıyla tecrübesizlik olacağını sanmıyorum. Tek sıkıntımız çok yeni bir takım olmamız. Ancak biz neden burada olduğumuzu çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Serhat, Fenerbahçe'de geçen sezon istediği kadar şans bulamadığını belirterek, "Geçen sezon benim için çok inişli çıkışlı geçti. Kadro dışı kaldığım durumlar oldu. Ancak yaptığımız antrenmanla tecrübe kazandığımı düşünüyorum. Obradovic'in sistemini ve çalışma sistemini görmek benim için önemli. Fakat istediğim süreyi almadım. O yüzden Darüşşafaka Doğuş'tayım. Fenerbahçe ile bir sene daha kontratım vardı. Karşılıklı olarak feshettik" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı