Darülaceze'de iftar

Darülaceze'de iftar

İstanbul Valisi Şahin:- "Biz Darülaceze sakinlerini sadece burada bir emanet olarak değil, aynı zamanda bir tecrübe hazinesi, geçmişi geleceğe aktaracak birer hazine olarak görüyoruz"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin Darülaceze sakinlerini bir emanet olarak değil, bir tecrübe hazinesi, geçmişi geleceğe aktaracak birer hazine olarak gördüklerini söyledi.

Şahin, Darülaceze sakinlerinin katılımıyla düzenlenen iftar programındaki konuşmasında, Darülaceze'de yaşayan 650 civarında sakine ellerinden gelenin çok daha fazlasını yapmak durumunda olduklarını ifade etti.

Darülaceze'nin çok fazla maddi eksiği bulunmadığına değinen Şahin, kurumda kalanlara şöyle seslendi:

"Fiziki anlamda eksikleriniz varsa, bizlere, burayı yöneten arkadaşlarımıza iletin. Manen yanınızda olmamızı hep bekliyorsunuz. Bunda da son derece haklısınız. Bundan dolayı da sizlerden helallik istiyorum. Günlük meşgalelerin yoğunluğuna dalarak, sizleri gerektiği gibi arayıp soramıyoruz. Gönlümüz hep sizlerle. Biz, Darülaceze sakinlerini sadece burada bir emanet olarak değil, aynı zamanda bir tecrübe hazinesi, geçmişi geleceğe aktaracak birer hazine olarak görüyoruz. Bu toplumun sizlerden alacağı çok şey var."

Programda çocuk ilahi grubu "Grup 571" mini bir konser verdi, "Beyaz Kelebekler Semazen Grubu" da kısa bir gösteri sundu.

Kurum sakinlerinden Nazmiye Özkul da yaptığı resmi, kurumda seçilecek bir yere asılması için hediye etti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı