Darülaceze'de aşure etkinliği

Darülaceze'de aşure etkinliği

İSTANBUL (AA) - Darülaceze'de muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, aşure ikramı yapıldı. Okmeydanı'ndaki Darülaceze'de düzenlenen "Aşure...

İSTANBUL (AA) - Darülaceze'de muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, aşure ikramı yapıldı.

Okmeydanı'ndaki Darülaceze'de düzenlenen "Aşure Günleri" etkinliğine, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, program sunucusu Bekir Köse, sanatçı Züleyha ve Darülaceze sakinleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, Darülaceze sakinleri geçmişteki aşure günleriyle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Etkinlikte konuşan Darülaceze Başkanı Cebeci, bir toplumda gençler yaşlılarına, yaşlılar da gençlerine sahip çıktıysa o toplumda ilerleme, kalkınma ve bereket olduğunu söyledi.

Geçen sene binlerce kişiye ikramda bulunduklarını anlatan Cebeci, "Bugün sanatçılarımız da destekte bulundular. Onlara teşekkür ediyorum. Müslümanlar her yıl hicri aylardan muharrem ayının onuncu günü, böyle etkinlik yapıyor. Herkes komşusuna dağıtıyor yaptığı aşureyi. Biz de geleneksel hale getirdiğimiz etkinliği, Darülaceze sakinleriyle bir araya gelerek, tekrar düzenledik.'' ifadelerini kullandı.

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis ise Darülaceze’nin çok büyük bir aile olduğunu, bu ailede de dostluğun, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneğinin yaşandığını ifade etti.

Mehmet Reis, büyüklerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek, ''Ülkemizde huzur ve güvenin, dostluğun ve kardeşliğin olduğu dönemlerin içinde, nice aşure aylarını, mübarek muharrem ayını kutlamayı, Allah bizlere nasip eylesin." dedi.

Darülaceze sakini Cahide Zeray, aşure gününe eskiden çok hürmet edildiğini söyleyerek, ''Aşure zamanının gelmesini heyecanla beklerdik. Aşureye bayram gibi hazırlanıyorduk. Kıyafetlerimize kadar çok güzel giyinirdik. Komşularımıza aşure ikramında bulunurduk. Gerçekten o günler çok güzeldi.'' diye konuştu.

İhsan Güven ise eskiden aşure günlerini bayramı bekler gibi heyecanla beklediklerini belirtti.

Etkinliğin sonunda, aşure ikramı gerçekleşti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :