Dar'ül-Hadis Camisi'nde Sakal-ı Şerif heyecanı

Dar'ül-Hadis Camisi'nde Sakal-ı Şerif heyecanı

Edirne'nin asırlık camilerinden Dar'ül-Hadis Camisi'nde Sakal-ı Şerif engellilerin ziyaretine açıldı

EDİRNE (AA) - Edirne'nin asırlık camilerinden Dar'ül-Hadis Camisi'nde Sakal-ı Şerif engelli vatandaşların ziyaretine açıldı.

İftarın ardından geceyi değerlendirmek isteyenler caminin yolunu tuttu. Vatandaşların yatsı ve teravih namazını kılmasının ardından Dar'ül-Hadis Camisi'nin imam hatibi Mahmut Eroğlu, Hazreti Muhammed'in Sakal-ı Şerif'ini engelli cemaatin ziyaretine açtı.

Gecede salavatlar getirilerek Sakal-ı Şerif'i büyük bir huşu içerisinde ziyaret eden cemaat, duygu dolu anlar yaşadı.

İmam hatip Mahmut Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün ramazan ayı içinde tarihi bir gün olan Kadir Gecesi'ni idrak edeceklerini belirtti.

''Önemli ve özel bir gece. Bu gecede bütün manevi duygular zirveye çıkar. Bizim de bu gecede yaptığımız en önemli işlerden birisi Peygamber Efendimiz'in özel emaneti olan Sakal-ı Şerif'i milletimizin, halkımızın ziyaretine açmak. Yüzyıllardan beri milletimiz, Peygamber Efendimiz'e ait bir eşyayı gördüğü zaman ona ziyadesiyle hürmet gösterir, onu korur ve kollar. Biz de camimizde Sakal-ı Şerif'i koruyor ve kolluyoruz."

Sakal-ı Şerif görmekle büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden bedensel engelli Mübessel Yolalmaz ise ''Allah herkese nasip etsin, herkesin duaları kabul olsun inşallah.'' dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :