Darp soruşturmasında Suriyeli çocuklar için kitap uzlaşması

Darp soruşturmasında Suriyeli çocuklar için kitap uzlaşması

Adana'da camide vantilatör açma tartışması sonucu darp ve hakaret ettiği 2 kişi ile uzlaşan şüpheli, uzlaşma şartı olarak Suriyeli öğrencilere kitap dağıttı

ADANA (AA) - Adana'da bir camide, vantilatör açma tartışması sonucu darp ve hakaret ettiği kişilerin şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan şüpheli, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu aracılığıyla müştekiler ile Suriyeli çocuklara kitap bağışlama şartıyla uzlaştı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosunun yazılı açıklamasına göre, geçen günlerde Selahattin Eyyübi Mahallesi'nde bulunan Kiremithane Yeni Camisi'nde meydana gelen olayda H.A. vantilatör açma tartışması yaptığı İrfan Alcan ile tarafları ayırmaya çalışan Abdülkadir Sarıboğa'yı hafif şekilde darbedip yaralayarak, hakarette bulundu.

Olay nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında müştekiler ve şüpheli, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu aracılığıyla uzlaşmayı kabul etti.

Uzlaştırmacı olarak görevlendirilen Adana Adliyesi İdari İşler Müdürü Recep Yalçınoğlu taraflar ile görüşerek, uzlaşma şartlarını belirledi.

Müştekiler, uzlaşma şartı olarak, şüphelinin, olayın yaşandığı camiye Kur’an-ı Kerim öğrenmeye gelen Suriyeli çocuklar için kitap yardımı yapmasını istedi.

Talebi kabul eden şüpheli H.A, Kur’an-ı Kerim okumayı öğreten kitapları alarak camiye gelen 50 çocuğa verilmek üzere imam Mustafa Parmaksız'a teslim etti.

Suriyeli çocuklara kitap bağışlayan H.A, "kasten yaralama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, "hakaret" suçundan da 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıp ceza almaktan kurtulmuş oldu.

Açıklamada görüşüne yer verilen Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu Savcısı Faruk Salman, uzlaşmanın, adalet sistemini cezalandırıcı bir süreçten iş birliğine dayalı bir sürece dönüştürdüğünü anlatarak, tarafların uzlaşmayı kabul etmelerinin kendilerinin yararına olduğunu belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :