Darp sanığı kadın ile kocasına hapis istemi

Darp sanığı kadın ile kocasına hapis istemi

Adana'da eşine ve 6 yaşındaki oğluna şiddet uyguladığı iddiasıyla daha önce hakkında 3 dava açılan kadın ile boşanma aşamasındaki kocası, tekrar kavga edince yeni bir davanın sanığı oldu- Kadın hakkında eşini yaraladığı iddiasıyla 1 yıl 6 ay, kocası için

ADANA (AA) - Adana'da eşine ve 6 yaşındaki oğluna şiddet uyguladığı iddiasıyla 8 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak olan kadın ile boşanma aşamasındaki kocası, yeniden kavga edince haklarında birbirlerine yönelik şiddet eylemlerinden dolayı da dava açıldı.

Merkez Yüreğir ilçesinde yaşayan Sabit A'nın (42), boşanma aşamasında olduğu eşi Ümmühan A'nın (25) bir yakınlarının evinde kendisine saldırarak, başına porselen tabakla vurduğu iddiasıyla polise şikayette bulunmasının ardından başlatılan soruşturma tamamlandı.

Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu savcısı, adli kontrolle serbest bırakılan Ümmühan A. ve eşi Sabit A. hakkında "basit yaralama, hakaret, silahla tehdit" suçlarından iddianame hazırladı.

Adana 16. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede Sabit A'nın eşine ve üvey oğluna yönelik tehdit ve şiddet eylemlerinden 15 yıl, Ümmühan A'nın ise kocasına yönelik yaralamadan dolayı 1 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasını istedi.

İddianamede, Sabit ve Ümmühan A'nın boşanma aşamasında oldukları, olay günü tartışırlarken kadının eşinin kafasına seramik tabakla vurduğu belirtildi.

Yaralanan Sabit A'nın da eşi ve oğlu K.Ş'nin ifadelerine göre, elindeki bıçakla her ikisini de tehdit ettiği belirtilen iddianamede, şüphelinin eşi ve üvey oğlunu darbettikten sonra hakaret ettiği aktarıldı.

İddianamede, her iki tarafın da suçlamaları kabul etmediği kaydedildi.

Sabit A. daha önce kendisine şiddet uyguladığını ileri sürdüğü eşi Ümmühan A. hakkında 5 kez evden 200 metre uzaklaştırma cezası aldırtmış, suç duyurularında bulunmuştu. Yapılan soruşturmalar sonucunda Ümmühan A. hakkında eşine ve 6 yaşındaki oğluna şiddet uyguladığı iddiasıyla 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle 3 dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :