Darbeyi öven paylaşımlara suç duyurusu

Darbeyi öven paylaşımlara suç duyurusu

Ankara Barosuna kayıtlı bir grup avukat, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerle ilgili hakaret içeren ve darbeyi öven sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu- Bir vatandaş da darbe girişiminin yapıldığı gece akaryakıt

ANKARA (AA) - Ankara Barosuna kayıtlı bir grup avukat, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerle ilgili hakaret içeren ve darbeyi öven sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Ozan Alan adına yapılan suç duyurusunun ardından açıklamada bulunan avukat Mehmet Uğur Babuşçu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 Temmuz gecesi tarihinin en büyük saldırısına uğradığını söyledi.

Milli birlik, beraberlik ve demokrasiye yapılan bu hain saldırı neticesinde her biri birer anne, baba, eş ya da evlat olan yüzlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini, çok sayıda vatandaşın yaralandığını anımsatan Babuşçu, "FETÖ'nün hain eylemlerini destekleyen, darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerin şehitlik mertebelerine hakaret eden, milli ve manevi değerleri ayaklar altına alan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı ile hükümetinin şeref ve haysiyetine hakaret içeren kendini bilmezler bulunduğunu" belirtti.

Bu veya buna benzer paylaşımlarda bulunanların tek amacının halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek aşağılamak, milletin huzur ve sükununu bozmak olduğunu belirten Mehmet Uğur Babuşçu, vatandaşlardan bu gibi kişilerle münakaşaya girmemelerini, bu kişilerin adalet önünde yargılanmalarını sağlamalarını istedi.

Babuşçu, "Aksi takdirde, bu şahısların darbeyle silahla yapamadıklarını, milletin huzurunu bozmak suretiyle yapmaya çalışacak olmaları açıktır, milletimiz bu konuda uyanık olmalıdır." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin vatansever, milliyetçi avukatları olarak bugün bu girişimlerle ilgili sosyal medya üzerinden halkı kin ve düşmanlığa tahrik edenler, milli ve manevi değerleri aşağılayanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Mehmet Uğur Babuşçu, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin milliyetçi avukatları olarak bizler devletimize ve milletimize yönelmiş olan böyle alçakça saldırılara karşı her zaman dimdik duracağımızı, adaletsiz ve hukuksuz hareketler karşısında asla eğilmeyeceğimizi buradan tekrar ifade etmek istiyoruz. Bu terör örgütünün, yıllar içerisinde ordumuza ve devletimizin birçok kurumuna sinsice girerek verdiği zararı ve en sonunda kanlı darbe teşebbüsüyle yol açtığı büyük zararı halkımızla birlikte gidereceğimize yürekten inanıyoruz. Bu hain darbe teşebbüsü ve terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

- Akaryakıt satışı yapılmadığını iddia etti

Bu arada, Metin Ezeraslan isimli vatandaş ise darbe girişiminin yaşandığı gece akaryakıt satışı yapmayan istasyonlarla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Ezeraslan, olay günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine alanlara indiklerini belirtti.

Önce MİT'in bulunduğu bölgeye gittiğini, daha sonra bir arkadaşını almak üzere yanına hareket ettiğini anlatan Metin Ezeraslan, yaşadığı heyecanla araca benzin almayı unuttuğunu söyledi.

Bulduğu iki akaryakıt istasyonuna satış yapılmadığı için giremediğini, aracının yolda kaldığını aktaran Ezeraslan, üçüncü istasyondan zorla benzin aldıklarını ifade etti.

"Bu nasıl bir zihniyet? Böyle bir şeyi bize nasıl yaşattılar? Hala inanamıyorum" diyen Metin Ezeraslan, akaryakıt istasyonlarının bu yaklaşımını "darbe girişimine destek" olarak yorumladığını, bu nedenle suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :