"Darbeye Direnen Kalemler" kitabı tanıtıldı

"Darbeye Direnen Kalemler" kitabı tanıtıldı

Bahçelievler Belediye Başkanı Develioğlu:- "Türkiye Yazarlar Birliği ile birlikte hazırladığımız 'Darbeye Direnen Kalemler' kitabımızın tarihe not düşmesi bakımından büyük önem taşıdığını düşünüyorum"- Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Bıyı

İSTANBUL (AA) -Türkiye'nin önde gelen 50 yazarının 15 Temmuz'u anlattığı, "Darbeye Direnen Kalemler" kitabının tanıtımı yapıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği ve Bahçelievler Belediyesi işbirliği ile yayımlanan kitabın tanıtımı, Nurettin Topçu Kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Kitapta, Anadolu Ajansı'nın (AA) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili dünyaya geçtiği fotoğraflara da yer verildi. Tanıtım toplantısı öncesinde kitapta yer alan AA fotoğraflarından oluşan serginin açılışı, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Özyiğit, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu tarafından yapıldı.

Temurci, sergide yer alan her fotoğrafa baktığında Türkiye'de o gece neler yaşandığını tekrar tekrar hatırladığını belirterek, "Bu fotoğrafları hiç unutmamamız gerekiyor. Bu fotoğrafları sadece 15 Temmuz'u yaşayanlar değil, şimdiden sonra 15 Temmuzların yaşanmaması için gelecek nesillere de çok iyi anlatılması gerekir. Onun için mutlaka 15 Temmuz'u kaleme alıp yazmamız gerekiyordu. Bu anlamda belediye başkanımız çok güzel bir çalışmaya imza attı. Bu kitabın kendi demokrasi tarihimize önemli bir miras olacağını düşünüyorum." dedi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Develioğlu ise 15 Temmuz'da çok hain bir darbe yaşandığını hatırlatarak, 15 Temmuz'un unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini söyledi.

Develioğlu, AA'dan aldıkları fotoğraflardan oluşan serginin de 15 Temmuz'u hatırlatma anlamında büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Yazarlar Birliği ile birlikte hazırladığımız Darbeye Direnen Kalemler kitabımızın tarihe not düşmesi bakımından büyük önem taşıdığını düşünüyorum." dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı da darbelerin edebiyata yansıtılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu.

"Nasıl ki Mehmet Akif Ersoy milli mücadeleyi ölümsüzleştirmişse, günümüz yazarlarına büyük görevler düşüyor. Darbeye kalemle direnmenin metodunu gelecek nesillere göstermemiz gerekiyor. Bu kitabın bir başlangıç olmasını diliyoruz. Nasıl ki 12 Eylül'de kitaplar 28 Şubat'ta öykülerle direnmiş isek, 15 Temmuz'u da gelecek nesillere çok net biçimde anlatacağız ve kalemlerimizle tanklara direnmeye devam edeceğiz."

15 Temmuz'u anlatan video gösterisinin de yer aldığı gecede İbrahim Sadri de 15 Temmuz için hazırladığı şiir dinletisini sundu.

Kitabın tanıtım toplantısına, kitaba katkı yapan yazarların yanı sıra o gece şehit olan vatandaşların yakınları ve gaziler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :