"Darbeler ve Milli Egemenlik" paneli

"Darbeler ve Milli Egemenlik" paneli

BİK Genel Müdür Yardımcısı Canbey:"Biz gerçekten güçlü, büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Elimizde kalan son toprak, Anadolu toprağı ve burayı da güçlü bir şekilde savunmak zorundayız"

BALIKESİR (AA) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Afrin'de önemli bir mücadele yürütüldüğünü belirterek, "Biz gerçekten güçlü, büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Elimizde kalan son toprak, Anadolu toprağı ve burayı da güçlü bir şekilde savunmak zorundayız." dedi.

Canbey, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Darbeler ve Milli Egemenlik" panelinde, darbelerin ülkenin kurulduğu günden bu yana maalesef her zaman kendisini hissettirdiğini söyledi.

Zaman zaman demokrasiye geçildiğini, demokratik adımların atıldığını anlatan Mustafa Canbey, vesayet odaklarının bu adımlardan rahatsız olduğunu ve sonrasında peşinden başka darbeler geldiğini ifade etti.

Son dönemlerde Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyaya yönelik bazı hamle ve operasyonların, sadırıların gerçekleştiğini vurgulayan Canbey, şöyle konuştu:

"Bunlar bir bütün olarak değerlendiğinde, aslında darbe tehlikesini atlatamadığımızı ve halen vesayet odaklarının ya da dış güçlerin bir şekilde ülkemiz üzerinde operasyon yapmaya çalıştığını görebiliyoruz. Zaman zaman içerideki iş birlikçiler ile bu darbeler yapılıyor. En son kullanılan figüran da FETÖ oldu ve bu ihaneti milletimizin desteği, kahramanlığı ve Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok şükür atlattık."

Ülkenin yeni bir demokratik yürüyüşe doğru ilerlediğini dile getiren Mustafa Canbey, "Biz gerçekten güçlü, büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Elimizde kalan son toprak, Anadolu toprağı ve burayı da güçlü bir şekilde savunmak zorundayız. En son Afrin'de yaşananları hep birlikte görüyoruz. Orada da büyük bir mücadelemiz var. Ben bu vesile ile Afrin'de ülke savunmasında vefat eden şehitlerimizi de anmak istiyorum." diye konuştu.

Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir de 28 Şubat darbesinin bilinen darbelerden daha da yıkıcı olduğunu dile getirdi.

Darbe dönemlerinde kişi başına düşen milli gelirin önemli ölçüde düştüğünü vurgulayan Özdemir, "Tüm darbeler halkın cebindeki parayı çalmış ve belli çıkar odaklarına aktarmıştır. Darbelerin ülkemize maliyeti 300 milyar dolar olmuştur." şeklinde konuştu.

Panelde, Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı ve gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş da birer konuşma yaptı.

Rektör Özdemir, panel sonunda katılımcılara plaket verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :