Darbedilen kişi Arap turist değil "gurbetçi" çıktı

Darbedilen kişi Arap turist değil "gurbetçi" çıktı

Bursa'da bir restoranda çıkan tartışmada iş yerinin iki çalışanı tarafından darbedilen ve Arap turist olduğu öne sürülen kişinin, uzun süredir Fransa'da yaşayan bir Türk olduğu anlaşıldı

BURSA (AA) - Bursa'da, sipariş ettiği yemeği beklerken çıkan tartışmada restoranın iki görevlisi tarafından darbedilen ve Arap turist olduğu ileri sürülen kişinin, 22 yıldır Fransa'da yaşayan bir Türk olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'ye tatil için gelen Van nüfusuna kayıtlı E.A, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 senedir Fransa'da yaşadığını ve çifte vatandaş olduğunu söyledi.

Ağabeyiyle Bursa'da söz konusu restorana giderek beklemeye başladıklarını, 20 dakika beklemelerine rağmen yemeklerinin hazırlanmadığını savunan E.A, şöyle devam etti:

"Ben de orada çalışan bir elemana yemeğin neden bu kadar geciktiğini sordum. Çok ağır ve argo bir şekilde küfretti. Ben de 'Bu şekilde niye konuşuyorsun' dedim. O esnada döner bıçağını aldı ve üzerime saldırmaya başladı. Tabii ki vatandaşlar orada araya girdi. Olay daha fazla büyümeden restorandan çıktık. Yaklaşık 20 metre ilerledikten sonra beni aniden değişik bir dükkanın içine ittiler. Hiç tanımadığım 4-5 kişi tarafından dükkanın içinde çok feci şekilde darbedildim. Suratıma masatla vurdukları zaman tabii ki bilincimi kaybettim."

-Pasaportundan dolayı yanlış anlaşılmış-

E.A, ambulansla sağlık ekibi geldiğinde, onlara nüfus cüzdanı yerine yanında taşıdığı pasaportu verdiğini anlattı.

Pasaportu görünce turist olduğunun zannedildiğini dile getiren E.A, "Böyle bir yaklaşım yabancı turistlere değil, hiç kimseye olmamalı. Bir esnafın böyle davranmaması lazım" ifadesini kullandı.

Bu olaya ailece çok üzüldüklerini vurgulayan E.A, Bursa'nın güzelliklerin, dostlukların buluştuğu bir şehir olduğunu belirtti.

E.A, bu güzel şehirde mağdur edildiğine kaydederek, "Olayın daha da büyümesini istemediğimden şikayetçi olmadım. Bir de gençlerin cahilliğine verdiğim için olayı bu şekilde bitirmek istedim. Evde ailem ilaçlarla yüzümdeki şişliği indirmeye çalışıyor" diye konuştu.

Bursa'nın tarihi bölgelerinden merkez Osmangazi ilçesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir restoranda önceki gün yemek bekleyen kişi ile iş yerinin çalışanları arasında "yemeğin gecikmesi" nedeniyle tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kısa sürede büyümesinin ardından iki çalışanın, müşteriyi darbettiği iddia edilmişti. Bir gözünün çevresinde morluk oluşan ve sağlık ekibince müdahale edildikten sonra şüphelilerden şikayetçi olmayıp olay yerinden ayrılan müşterinin, Arap turist olduğu ileri sürülmüştü. İki çalışan gözaltına alınmış, polis merkezindeki ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı