Darbeci Sönmezateş, 9 filoyu 2 yerde birleştirmiş

Darbeci Sönmezateş, 9 filoyu 2 yerde birleştirmiş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin 3'ü firari 47 sanık hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında değişi

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin 3'ü firari 47 sanık hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında değişik rütbelerde görevli 15 askeri personelin de tanık olarak ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi sırasında 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 211 sayfalık iddianamede, soruşturma ile birleştirilen Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Bürosunun 2016/44387 sayılı soruşturma dosyası kapsamında, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen ve astsubay rütbelerinde 15 askeri personelin de görüşleri yer aldı.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında yüzbaşı rütbesi ile uçak pilotu olarak görev yapan tanık Ersin Çöllü, Gökhan Şahin Sönmezateş ve Murat Karakuş'un, tüm itirazlara rağmen, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanının onayı ile arama kurtarma filolarının birleştirilmesini sağladıklarını anlattı.

Çöllü, İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında üs astsubayı olarak görev yapmakta iken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi eylemine bizzat katılan şüpheli Zekeriya Kuzu'nun da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bağlı olarak "üs komutanlığı imamı" olduğu yolunda duyumlar aldığını ve bu şüphelinin dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı olan darbe girişimi planlayıcısı olduğundan bahisle halen tutuklu bulunan Akın Öztürk ile sürekli olarak ve rahatlıkla irtibat kurduğunu kaydetti.

İfadesine başvurulan Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı MAK ve İHK Filo Komutanlığında yüzbaşı rütbesi ile uçak pilotu olarak görev yapan tanık Erdal Yuca ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi eylemine katılan şüphelilerden Gökhan Şahin Sönmezateş'in, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda, personel üzerindeki örgüt kontrolünü etkinleştirmek üzere çalışma yürüttüğünü, darbe girişimi sonrasında Yunanistan'a kaçarken yakalanan ve o dönem Hava Kuvvetleri Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığında albay rütbesi ile görev yapan Murat Karakuş ile Türkiye genelinde ve ana jet üslerinde bulunan 9 arama kurtarma filosunu birleştirerek sadece İzmir ve Konya'da konuşlu olmasını sağladığını anlattı.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı Uçuş Hatları Bakım Tabur Komutanlığı görevini binbaşı rütbesi ile yürüten tanık Göksel Dağadası ve 135. MAK ve İHK Filo Komutanlığında astsubay rütbesi ile görev yapan tanık Zafer Çalışkan da arama kurtarma filolarının birleştirilmesi projesinin Gökhan Şahin Sönmezateş'e ait olduğunu doğruladı.

- Sönmezateş ve Kuzu'nun FETÖ bağlantısı olduğu duyumları

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı AKEM Anadolu Kartalı Eğitim Merkezinde subay öğretmen olarak binbaşı rütbesi ile görev yürüten tanık Edip Güney ve 135. MAK ve İHK Filo Komutanlığında astsubay rütbesi ile görev yapan tanık Olcay Kurt ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi eylemine bizzat katılan şüpheliler Gökhan Şahin Sönmezateş ile Zekeriya Kuzu'nun FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile bağlantılı olduğu yolunda önceye dayalı duyumları olduğunu anlattı.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı 135. MAK ve İHK Filo Komutanlığında MAK (Muharebe Arama Kurtarma) personeli olarak astsubay rütbesi ile görev yapan tanık İzzet Özyürek de Sönmezateş ve Zekeriya Kuzu'nun, FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı olduklarını önceden beri bildiğini ve bu durumu üstlerine bildirdiğini söyledi.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı 135. MAK ve İHK Filo Komutanlığında astsubay rütbesi ile görev yapan tanık Samet Yıldırım, Sönmezateş'in, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda, personel üzerindeki örgüt kontrolünü etkinleştirmek üzere darbe girişimi sonrasında Yunanistan'a kaçarken yakalanan ve o dönem Hava Kuvvetleri Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığında albay rütbesi ile görev yapan Murat Karakuş ile Türkiye genelinde ve ana jet üslerinde bulunan 9 arama kurtarma filosunu birleştirerek sadece İzmir ve Konya'da konuşlu olmasını sağladıklarını söyledi.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi eylemine bizzat katılan ve kendilerini daha önceden tanıdığı Zekeriya Kuzu, Ömer Faruk Göçmen ve Ekrem Benli'nin de FETÖ/PDY terör örgütü içerisinde yer aldıklarını anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :