Darbeci askerlerin cebinden FETÖ liderinin okuduğu dolarlar çıktı

Darbeci askerlerin cebinden FETÖ liderinin okuduğu dolarlar çıktı

15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişiminin ardından gözaltına alınan askerlerin üzerinden FETÖ’deki rütbelerini belirlediği iddia edilen işaretlenmiş 1 dolarlar çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütünce 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişiminin ardından Kocaeli’de çok sayıda asker gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilenlerden bir kısmı da tutuklanmıştı. Gözaltına alınan askerlerin üzerinde yapılan aramalarda ise belirli harflerle işaretlenmiş birer dolarlar çıktı. Bunun üzerine araştırma yapan polis ekipleri, dolarlar üzerinde yer alan harflere göre darbeci askerlerin rütbelendirildiği, dolarların Fethullah Gülen tarafından okunduğu ve üzerlerinde "F" işareti olanların Fetullah Gülen'e yakın rütbelilere verildiği belirlendi. Üzerlerinde "J" ve "C" işareti bulunanların ise daha alt rütbelilere verildiği ve paralelci askerlerin birbirlerini böyle tanıdığı iddia edildi.

Polis ekipleri askerlerin üzerinden çıkan dolarlara el koyarken, ele geçirilen dolarların adli makamlara teslim edildiği öğrenildi.