Darbe yine sinsice gelecek

Darbe yine sinsice gelecek

Sabah gazetesi köşe yazarı Ersin Ramoğlu, “Darbe yine sinsice gelecek” isimli köşe yazısında sinsi sessizliği ve darbe söylentilerini kaleme aldı.

Ramoğlu, “Havada darbe kokusu var… Sinsi bir sessizlik de... Fırtına öncesine benzeyen… 15 Temmuz öncesi de böyleydi. Her şey rutin ve sıradan görünüyordu.” diyerek başladığı yazısında FETÖ zanlısı Bekir Ercan Van’ın 15 Temmuz öncesinde işadamlarını toplayarak FETÖ’nün icraatlarını övdüğünü ve himmet topladığını yazdı.

“İncirlik darbe öncesinde de hareketliydi. Bugün de öyle.” diyen Ramoğlu, “İncirlik darbeye hazırlık toplantılarına da ev sahipliği yaptı. NATO toplantısı adı altında bile. Darbe planları burada hazırlandı.” dedi.

CIA’nın PYD’li Salih Müslim’i gizlice İncirlik Üssü’ne getirdiği duyumunu paylaşan Ramoğlu, “Darbe gerçekleşseydi Salih Müslüm'ün çetesi Hatay, Gaziantep ve İskenderun'dan işgali başlatacaktı.” diye yazdı.

Ersin Ramoğlu ayrıca mahkeme salonlarında “görmedik, duymadık, bilmiyoruz” diyen FETÖ sanıklarının rahat göründüklerini bunun nedeninin ise kulaklarına fısıldanan yeni darbe girişimi bilgisi olduğunu ifade etti ve ekledi:

“ABD, Almanya ve diğer ülkelerin istihbarat elemanları da Erdoğan'a suikast düzenlemek için fırsat kolluyor. Darbe söylentilerini hafife almamalı. Reis'i de iyi korumak lazım.”