Darbe itirafında bulunan Ekrem Dumanlı "itirafçı" mı oluyor?

Darbe itirafında bulunan Ekrem Dumanlı "itirafçı" mı oluyor?

FÖTÜ'nün lideri Fethullah Gülen’in medya imamı Ekrem Dumanlı bugünkü yazısında darbeyi itiraf etti. Dumanlı ''Darbeyi bize sempati ile bakan insanlar günlük öfke ve telaş ile yapmış olabilir'' dedi.

Darbenin arkasında FETÖ’nün olduğunun ortaya çıkmasının ardından binlerce itiraf gelmeye başladı.

YÜZLERCE DELİLLE DARBEYİ FETÖ'NÜN YAPTIĞI KESİN

Türkiye FETÖ darbesini konuşurken Fetullahçı alçaklardan itiraflar gelmeye başladı. Bülent Keneş, Emre Uslu, Faruk Mercan ve Tuncay Opçin gibi FETÖ yazarları ilk günden bu yana darbeyi açık açık desteklerken, savcılık ifadeleri, Akıncılar Üssü'nde yakalanan darbenin imamı Adil Öksüz'ün Pensilvanya gezileri, tankın içinden çıkan Fetullahçı polisler, darbeye bilişim desteği veren FETÖ'cü teknisyenler, FETÖ listesinde yer alan askerlerin tamamının darbeye karışması, Fetullah Gülen'in darbe karşıtı halka iftiralar yağdırması ve binlerce delil darbenin arkasında Pensilvanya'nın olduğunu tanıtlıyordu. Bugün bir itiraf da FETÖ'nün medya imamı Ekrem Dumanlı'dan geldi

Ekrem Dumanlı, Zaman Avrupa’ya yazdığı “Türkiye’de darbe kimin işine yarar?” başlıklı yazısında “Onca dikkatine rağmen cemaate sempati duyan bazı kişiler tuzaklanmış darbenin bir parçası haline getirilmiş olabilir mi? Maalesef bu risk her zaman ve her kesim için söz konusu” dedi.

.

“BAZI MANİPÜLASYONLARA MARUZ KALMIŞ KİŞİLERİN CEZASI…”

Dumanlı şöyle devam etti:

“Cemaatin demokratik prensipleri ve ideallerine aldırış etmeksizin bazı manipülasyonlara maruz kalmış kişilerin cezasını (varsa şayet böyle kişiler), sayısı milyonları aşan bir topluluk ödemez. Ödemek zorunda değil. Çünkü tuzaklanmış darbe girişimi ile milyonlarca insanın ne ilgisi vardır ne de sorumluluğu. Tam da bu nedenle darbe bahane edilerek işinden edilen, hapse atılan ne kadar memur, işçi, esnaf, gazeteci varsa hepsi de masumdur ve mazlumdur. Zalimlerin akıbeti ise her daim aynıdır…”

 İTİRAFÇI MI OLUYOR?

Dumanlı’nın darbedeki FETÖ rolünü itiraf etmesi özellikle Pensilvanya’daki şeytanı zora sokacak bir durum. Dumanlı’nın yazısının ise itirafçı olmak istediği şeklinde bir mesaj olarak değenlendiriliyor.

 

Etiketler :