Darbe girişiminde Kartal Köprüsü ve Samandıra Gişeleri'ndeki olaylara ilişkin dava

Darbe girişiminde Kartal Köprüsü ve Samandıra Gişeleri'ndeki olaylara ilişkin dava

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Kartal Köprüsü ve Samandıra Gişeleri'nin kontrol altına alınmaya çalışılması ve 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 50'si tutuklu 116 askerin yargılandığı davada, mehkeme tüm tutuklu sanıkların bu hallerinin

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Kartal Köprüsü ve Samandıra Gişeleri'nin kontrol altına alınmaya çalışılması ve 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 50'si tutuklu 116 askerin yargılandığı davada, tüm tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verildi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yer alan salonda İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada, tutuklu sanıklar tahliyelerini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tüm tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına, müştekiler ve 9 tanık için zorla getirilme kararı çıkartılmasına karar verdi.

Mahkeme, Çekmeköy Kışlası, Samandıra Gişeler ve Kartal Köprüsü dava sanıklarının dosyalarını ayırarak, Kartal Köprüsü'ndeki sanıkların duruşmasının 29 Ocak 2018'de Silivri'de görülmesine hükmetti.

Sanık sayılarının az olması sebebiyle Çekmeköy Kışlası ve Samandıra Gişeleri davaları ayrı ayrı Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda görülecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :