Darbe girişiminde Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerindeki olaylara ilişkin dava

Darbe girişiminde Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerindeki olaylara ilişkin dava

Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmeden mahkeme, suçtan zarar görme ihtimallerine binaen TBMM ve Başbakanlık'ın müdahillik talebinin kabulüne karar verdi- Mahkeme, Kartal Köprüsü ve Samandıra Gişeleri'nde 15 Temmuz'da sivil olarak görev yapan p

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerinin kontrol altına alınmaya çalışılması ve 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 50'si tutuklu 116 askerin yargılandığı davada, mahkeme TBMM ve Başbakanlık'ın müdahillik talebinin kabulüne karar verdi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmada, sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin talepleri alındı.

Taleplerden sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını kararlaştırarak, suçtan zarar görme ihtimallerine binaen Başbakanlık ve TBMM'nin müdahillik talebinin kabul edilmesine hükmetti.

Mahkeme, Kartal Köprüsü ve Samandıra Gişeleri’ndeki kameraların 15 Temmuz 2016 tarihindeki kayıtlarının istenerek bilirkişiye gönderilmesine ve rapor alınmasına karar verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazılarak, Kartal Köprüsü ve Samandıra Gişeleri’nde 15 Temmuz’da görev yapan sivil polislerin isimlerinin bildirilmesine ve bu kişilerin tanık olarak dinlenilmesine de hükmeden mahkeme, duruşmayı 11 Aralık’a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :