Danıştay'ın "Öğrenci Andı" kararı

Danıştay'ın "Öğrenci Andı" kararı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç:- "AKP, istediği zaman 'yargı karar verdi, biz de saygılıyız' diyor. Brunson davasında öyle demediler mi? İşlerine gelmeyen karar çıkınca hemen feveran ediyorlar. 'Yargı yanlış yapmıştır. Bu kararı tanımıyoruz, arkasında

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Danıştay'ın "Öğrenci Andı" kararına ilişkin, "AKP, istediği zaman 'yargı karar verdi, biz de saygılıyız' diyor. Brunson davasında öyle demediler mi? İşlerine gelmeyen karar çıkınca hemen feveran ediyorlar. 'Yargı yanlış yapmıştır. Bu kararı tanımıyoruz, arkasında durmayacağız.' diyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu." dedi.

Özkoç, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin itibarını sarsıcı gelişmelerin Türk milletini çok üzdüğünü belirterek, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan başkonsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin CHP grup başkanvekillerinin imzasıyla araştırma önergesi hazırladıklarını anlatan Özkoç, TBMM Genel Kurulu'nda bu olayla ilgili önümüzdeki hafta kapalı oturum yapılmasını isteyeceklerini bildirdi.

Özkoç, "Önümüzdeki hafta Meclis açılır açılmaz Kaşıkçı olayının hem araştırma önergesi hem de kapalı oturum ile sorgulanmasını sağlayacağız." diye konuştu.

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nun CHP'li üyeleri ile bugün ve dün toplantı yaptıklarını kaydeden Özkoç, komisyon üyesi CHP milletvekillerinin çalışmalara başladığını, üç gün içerisinde hazırlayacakları raporu çarşamba günkü toplantıda komisyon başkanına iletileceklerini aktardı.

Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan konsolosluğuna gelişi ve ardından yaşanan gelişmelere değinen Özkoç, şöyle devam etti:

"Türkiye'de tüm bu olaylar yaşanıyor ve ondan sonra bir açıklama geliyor. Açıklamada, 'Veliaht Selman'ın yaptıklarına karşı bu olayı kullanıp Suudilerin başına yıkmak yerine, kraliyet ailesine dostluğunu gösterip olayı fazla deşmeden, aksine iyi niyetli adımlar atarak Kral Selman'a yardımcı oluyor. İşte bu yüzden Kral Selman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayıp, teşekkür ediyor' deniliyor. Şimdi CHP olarak soruyoruz; bu olayı deşmemek ne demektir? Bu bir suç değil midir? Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını kaybettirmek değil midir? Bu konu üstü kapatılacak bir konu değildir. Bu konu, üstüne gidilecek ve deşilecek bir konudur."

- Danıştay'ın "Öğrenci Andı" kararı

Danıştay 8. Dairesi'nin ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özkoç, "AKP, istediği zaman 'yargı karar verdi, biz de saygılıyız' diyor. Brunson davasında öyle demediler mi? İşlerine gelmeyen karar çıkınca hemen feveran ediyorlar. 'Yargı yanlış yapmıştır. Bu kararı tanımıyoruz, arkasında durmayacağız.' diyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bu nasıl bir yaklaşım, ciddiyetsizliktir." ifadesini kullandı.

Danıştay'ı bu konuda töhmet altında bırakmanın doğru bir yaklaşım olmadığını vurgulayan Özkoç, "Sizi rahatsız eden nedir? Burada değiştirmek istediğiniz şey nedir? Türkiye'nin iradesini küçük düşüren bu metinde hangi nokta vardır? Türk'ün çalışkanlığı mı sizi rahatsız ediyor? Atatürk'ün adının geçmesi mi rahatsız ediyor?" sorularını yöneltti.

- "Bütçeyi Meclis'te savunması gereken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır"

Gazetecilerin, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin Meclis'e sunulmasına ilişkin sorusunu yanıtlayan Özkoç, bütçenin Meclis'in en önemli konularından biri olduğunu belirterek, "Bütçeyi Meclis'te savunması gereken kişi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır." dedi.

Özkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer bu bütçeyi savunabilecek kadar samimiyse, yüzü varsa Meclis'e gelir ve bütçeyi kendisi savunur. Nasıl bir bütçe oluşturduklarını, olmayan kaynaklardan milletin artık biten cebindeki kaynaklara nasıl el uzatıldığını, bütçeyi kullanacak makam olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın, Meclis'e gelip bizim gözümüzün içine bakıp anlatması gerekiyor. Eğer gelmez ve bir başkasını görevlendirirse anlayın ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu bütçeyi savunacak yüzü kalmamıştır. Bu bütçe, savunulacak bir bütçe değildir. Biz, bu bütçenin milletin lehine bir bütçe olması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Tarihe damga vuran bir mücadele biçimini Meclis'te sergileyeceğiz."

Bir gazetecinin, "Bülent Turan, belediye başkanlığı seçimleriyle ilgili değerlendirme yaparken, 'siyasetçi,15 yıl bir koltukta oturamaz. Siyaset meslek değil' diyor. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine Özkoç, "Eğer böyle bir açıklama yaptıysa Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ne diyecek? Allah onun yardımcısı olsun." diye konuştu.

Yerel seçimlerde, Muharrem İnce'nin İstanbul'da CHP'den aday gösterilmesi durumunda AK Parti'nin ona göre bir strateji geliştireceği ve aday belirleyeceği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de Özkoç, "Yerel seçimlerde gerçekten en güçlü şekilde gelen siyasi parti CHP'dir. Bizim çıkartacağımız adayların kimler olduğuna bakarak kendi adaylarını belirlemeler haklı bir nedendir. Çünkü biz, güçlü ve doğru adaylarla geleceğiz. Milletimizin hakkını, hukukunu savunan insanlarla geleceğiz." yanıtını verdi.

Ankara'da Mansur Yavaş'ın adaylığında gelişme olup olmadığının sorulması üzerine Özkoç, konuyu değerlendirdiklerini bildirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :