Danıştay saldırısı davası yeniden Ankara'da

Danıştay saldırısı davası yeniden Ankara'da

Danıştay 2. Daire Üyesi Özbilgin'in hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı 17 Mayıs 2006'da düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin "Ergenekon" davasından ayrılan Danıştay saldırısı davası, Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü- Özbilgin'in oğlu avuk

ANKARA (AA) - Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in yaşamını yitirdiği, 4 kişinin yaralandığı 17 Mayıs 2006'da düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin "Ergenekon" davasından ayrılan Danıştay Saldırısı davası, Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

"Ergenekon" ana dava dosyasından ayrıldıktan sonra "yetkisizlik kararı" ile Ankara'ya gönderilen davanın duruşmasına, tutuksuz yargılanan Süleyman Esen, Tekin Irşi, Mahmut Güzel ve Aykut Metin Şükre, sanık avukatları, saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin'in mirasçılarının avukatı Gökhan Özbilgin ve Danıştayın avukatı katıldı.

Danıştay saldırganı Alparslan Aslan ile tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlantı kuruldu.

Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal, Aslan'a, Yargıtayın bozma ilamına karşı savunmasını sordu. Soru üzerine "Hadi lan" şeklinde bağıran Alparslan Aslan'a, Mahkeme Başkanı Köksal, "Dinle beni. Bazı belgeler gönderdik. Okudun mu?" dedi. Okumadığını söyleyen Aslan'a, "Söylemek istediğin bir şey var mı?" diye soruldu.

Aslan'ın tekrar, "Hadi lan" şeklinde bağırması üzerine Mahkeme Başkanı Köksal, sanığa "Başkasıyla mı konuşuyorsun?" sorusunu yöneltti. Aslan'ın, "Seninle konuşuyorum." demesi ve tekrar aynı şekilde birkaç kez daha bağırması üzerine Mahkeme Başkan Köksal, sanık ile kurulan bağlantının sesini kapattırdı.

Sanık Aslan'ın, bağlantının sesi kapatıldıktan sonra ellerini ısırarak, garip hareketler yaptığı gözlendi, zaman zaman bağırdığı da duyuldu.

- Aslan'a CMK'dan avukat atandı

Duruşmada, avukatı bulunmayan Alparslan Aslan'a Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereği barodan istenen avukat duruşmaya katıldı.

Söz verilen, saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin'in mirasçılarının avukatı Gökhan Özbilgin ise bozma ilamına bir diyeceklerinin bulunmadığını belirtti. Özbilgin, "Davada süreç 11 yılı aştı, yargılamanın bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz." dedi.

Danıştayın avukatı ise dosyayı dün aldığını, Yargıtayın bozma ilamını görmediğini dile getirerek, ilamı inceledikten sonra beyanda bulunacağını söyledi.

Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal, Yargıtayın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi kararına karşı haklarındaki aleyhe bozma ilamı gereği, duruşmaya avukatları ve kendileri katılmayan sanıklar Erhan Timuroğlu, İsmail Sağır ve Osman Yıldırım'ın bozma ilamına karşı savunmalarının alınması gerektiğini kaydetti.

- Osman Yıldırım hakkında yakalama kararı

Diğer avukatların da beyanlarının alınmasının ardından ara kararları açıklayan Mahkeme Başkanı Köksal, Alparslan Aslan'ın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz bazı sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına karar verildiğini bildirdi.

Başkan Köksal, Yargıtayın haklarındaki aleyhe bozma ilamı gereği, duruşmaya katılmayan sanıklar Erhan Timuroğlu, İsmail Sağır ve Osman Yıldırım'ın bozma ilamına karşı beyanlarının alınması için haklarında yakalama kararı çıkarılmasına karar verildiğini açıkladı.

- Ergenekon'da gizli tanıktı

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Danıştay saldırısının faillerinden Osman Yıldırım, Ergenekon davasında "gizli tanık" yapılmıştı. Ankara'da görülen ilk Danıştay saldırısı davasında müebbet hapis cezası alan Yıldırım, Ergenekon davasıyla birleştirilen dosyada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince 2013'te tahliye edilmişti. Osman Yıldırım, Ergenekon soruşturmalarını yürüten FETÖ'nün firari savcısı meslekten ihraç edilen Zekeriya Öz'ün, "Osmanım" şeklinde kendisinden bahsetmesi nedeniyle kamuoyunda geniş yer tutmuştu.

- "Söyleyecek fazla bir şey yok"

Gökhan Özbilgin, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Danıştay saldırısının üzerinden 11 yılı aşkın süre geçtiğini anımsattı.

Yargılamaların Ankara, İstanbul ve Yargıtay aşamalarında sürdüğünü belirten Özbilgin, "Aslında söyleyecek fazla bir şey yok. Biz artık ocak ayında bir karar verilmesini ve vicdanımızın en azından bir nebze rahatlamasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :