Danimarka'daki listeriadan ölenlerin sayısı 13'e çıktı

Danimarka'daki listeriadan ölenlerin sayısı 13'e çıktı

KOPENHAG (AA) - Danimarka'da et ürünlerinde ortaya çıkan listeria bakterisinin yol açtığı hastalık nedeniyle ölenlerin sayısının 13'e çıktığı bildirildi.Ülkedeki Ulusal Serum Enstitüsü,...

KOPENHAG (AA) - Danimarka'da et ürünlerinde ortaya çıkan listeria bakterisinin yol açtığı hastalık nedeniyle ölenlerin sayısının 13'e çıktığı bildirildi.

Ülkedeki Ulusal Serum Enstitüsü, başkent Kopenhag yakınlarında sosis üretimi yapan bir firmanın ürünlerinde, hastalık veya yaşlılık gibi nedenlerle bağışıklık sistemi zayıf olanlarda daha ağır sonuçlar yaratan listeria bakterisi bulunduğunu açıklamıştı.

Daha önce çoğu yaz aylarında olmak üzere son 1 yılda bu etlerden yiyen 11'i kadın 20 kişinin kan zehirlenmesi, ishal, kusma ve mide bulantısıyla tedavi olduğu, 12'sinin hayatını kaybettiği bildirildi. Son olarak ölen kişi sayısının 13'e çıktığı belirtildi.

Konuyla ilgili genişleyen araştırma sonucunda başka bir sosis üreticisi firmanın ürünleri de piyasadan toplatıldı. Geçici olarak üretimi durdurulan firmanın ürünlerinin daha önceki firmanın ürünleriyle aynı yerde kesildiği ve ortak kullanımlar nedeniyle bakterinin bulaşmış olabileceği kaydedildi.

Listeria bakterisinin kuluçka dönemi 1 ila 70 gün olarak açıklanırken, yetkililer önümüzdeki haftalarda daha çok vakanın ortaya çıkmasından endişe ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı