Danimarka'da sığınmacılar için yardım gecesi

Danimarka'da sığınmacılar için yardım gecesi

KOPENHAG (AA) - Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, Akdeniz adalarında kalan sığınmacılar için yardım gecesi düzenlendi.Yardım kuruluşu "Sığınmacılar...

KOPENHAG (AA) - Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, Akdeniz adalarında kalan sığınmacılar için yardım gecesi düzenlendi.

Yardım kuruluşu "Sığınmacılar için hemşireler" grubunun çalışmalarına destek için Kopenhag'da organize edilen gecede şiirler okundu, müzik dinletisi ve konser verildi.

Yunanistan'ın Midilli Adası'nda iki kızıyla sığınmacılara yardım eden Maria Pedersen'in burada çektiği çarpıcı fotoğraflar da gecede sergilendi.

Pedersen, sığınmacıların dramını televizyonda gördükten sonra kızlarına Yunanistan'a gidip yardım etmek istediğini söylediğini ve kızlarının da kendisiyle oraya gittiğini anlattı.

Maria Pedersen, "Bir yanda turistler, bir yanda ise gruplar halinde sokaklarda, parklarda ve deniz kıyısında yatan sığınmacıları gördük. Onlara tek yardım edenler gönüllü olarak oraya gidenlerdi. Midilli Adası mülteci kampına dönüşmüştü ancak kimse sığınmacılara yardımcı olmuyordu. Buna daha iyi bir hayat için değil ancak hayatını kurtarabilmek için katlanılır" dedi.

Geceden elde edilecek gelirin tamamı "Sığınmacılar için hemşireler" grubuna verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı