Danimarka'da jet ski tekneye çarptı

Danimarka'da jet ski tekneye çarptı

Kopenhag'da polislerin gözü önünde olan kazada, jet skinin çarptığı teknedeki ABD vatandaşı kadın öldü

KOPENHAG (AA) - Danimarka'da Kopenhag Limanı'nda sürat yapan bir jet ski'nin bir tekneye çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

Kopenhag polisi tarafından yapılan açıklamada, Kopenhag Limanı'nda yasak olmasına rağmen jet ski'lerin denize açıldığı yönünde çok sayıda ihbar alınması üzerine tekneyle polislerin olay yerine gönderildiği bildirildi.

Açıklamada, polislerin olay yerine intikal etmesiyle bir jet ski'nin bir tekneye çarptığını gördükleri ifade edildi.

Teknede bulunan bazı kadınların kendi imkanlarıyla yüzerek denizden çıktığı belirtilen açıklamada, kazada bir kişinin hayatını kaybettiği, biri ağır olmak üzere 6 kişinin yaralandığı bilgisi yer aldı.

Çarpışmanın ardından jet ski'lerde bulunanların kaçtığına işaret edilen açıklamada, olay yerine çok sayıda ambulans ve dalgıcın sevk edildiği vurgulandı.

Olayın ardından jet ski ile kaçanların peşine düşen polisler, Kopenhag yakınlarındaki Brondby Havn Limanı'nda yaptığı operasyonda, 9 kişiyi olayla bağlantıları olabileceği şüphesiyle gözaltına aldı, limandaki jet ski'lere de teknik inceleme yapılması için el koydu.

Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından hakim karşısına çıkartılacağı belirtildi.

Danimarka'da yayın yapan TV2News kanalına göre, kazada yaşamını yitiren kişi, ülkede dil eğitimi gören ABD vatandaşı bir kadın.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :