Danimarka'da 18 Haziran'da Seçim Yapılacak

Danimarka'da 18 Haziran'da Seçim Yapılacak

Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt, ülkede seçimlerin ne zaman yapılacağına dair son haftalarda devam eden tartışmalara noktayı koydu ve 18 Haziran'da...

Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt, ülkede seçimlerin ne zaman yapılacağına dair son haftalarda devam eden tartışmalara noktayı koydu ve 18 Haziran'da seçime gidileceğini açıkladı.

Danimarka'da dört yılda bir düzenlenen milletvekili seçimlerinin en geç 15 Eylül'de yapılması gerekiyordu.

Seçim tarihini basın toplantısıyla duyuran Sosyal Demokratlar'ın Başkanı ve Başbakan Helle Thorning-Schmidt, iktidarda oldukları dört sene boyunca dünya üzerindeki ekonomik krizden en çok etkilenen ülkelerden biri olan Danimarka'nın krizi aştığını belirtti.

Ülkenin ilk kadın başbakanı olan Thorning-Schmidt, hükümetin önemli başarılar kaydettiğini ve seçimi tekrar kazanmaları durumunda özellikle ekonomi, sağlık, işşizlik ve refah alanlarındaki bu başarılarının devam edeceğini iddia etti.

Kamuoyu yoklamalarında muhalefet partileri Venstre, Danimarka Halk Partisi, Muhafazakar Halk Partisi ve Liberal İttifak'ın oluşturduğu "Mavi Blok" önde görünüyor.

Başbakan Thorning-Schmidt'in partisi Sosyal Demokratlar ve hükümet ortağı Radikal Sol dışında hükümete dışarıdan destek veren Sosyalist Halk Partisi ve Birlik Listesi partilerinin oluşturduğu "Kırmızı Blok"un ise son haftalarda kamouoyu yoklamalarında aradaki farkı kapatmaya başladığı görülüyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı