Danimarka Ekonomisinin Bu Yıl Yüzde 1,9 Büyümesi Bekleniyor

Danimarka Ekonomisinin Bu Yıl Yüzde 1,9 Büyümesi Bekleniyor

Krizin etkilerinden kurtulmaya başlayan Danimarka ekonomisinnin bu yıl yüzde 1,9, gelecek yıl yüzde 2,3 büyüyeceği öngörülüyor

KOPENHAG (AA) – Danimarka Ekonomi Konseyi, ekonominin bu yıl yüzde 1,9 büyümesinin beklendiği bildirildi.

Danimarka Ekonomi Konseyi tarafından yayımlanan rapora göre, Danimarka ekonomisinin 2015'te yüzde 1,9, gelecek yıl yüzde 2,3, 2020 yılında ise yüzde 2,8 büyümesi öngörülüyor. 

Raporda, Danimarka ekonomisindeki büyümenin iç talep ve ihracat merkezli gerçekleşeceği kaydedildi.

Konsey uzmanları, ABD ekonomisindeki düzelmeler ve Avro Bölgesinde başlayan kısıtlı büyümenin, önümüzdeki birkaç yılda Danimarka’nın ihracatında artış sağlayacağını bildirirken, ülke içerisindeki ekonomik canlılığın ise özel tüketim ile ayakta tutulacağını ifade etti. Raporda yer alan son tüketici güven endekslerinin ise bu yılki en üst seviyeye ulaştığı görülüyor.

Hükümetten yapılan açıklamada ise Ekonomi Bakanı Morten Ostergaard bu yıl yüzde 1,7 büyüme beklediklerini belirterek, son bütçe açığı oranının da beklenilenin altında olduğunu ifade etti.

Basın toplantısında konuşan Başbakan Helle Thorning-Schmidt ise ’’Hükümetin 2020 yılına kadar kamu harcamalarını 39 milyar Danimarka Kronu artırmayı planladığını ve artık Danimarka ekonomisinin geçirdiği zor yılların ardından ekonomik krizlerin etkilerinden kurtularak kendisine gelmeye başladığını’’ kaydetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı