Danimarka dijital işlerden sorumlu büyükelçi için Silikon Vadisi'nde ofis açacak

Danimarka dijital işlerden sorumlu büyükelçi için Silikon Vadisi'nde ofis açacak

Endonezya'da görevli Danimarka Büyükelçisi Klynge, ülkenin Dijital İşlerden Sorumlu Büyükelçisi olarak atandı- Yeni görevine yaz tatilinin ardından başlayacak Klynge için ABD'deki ünlü Silikon Vadisi'nde ofis hazırlanacak

KOPENHAG (AA) - Danimarka'nın teknoloji şirketlerinden sorumlu olacak büyükelçi ataması yapılarak, ABD'deki Silikon Vadisi'nde görevini yürüteceği ofis açılacağı duyuruldu.

Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen, bakanlığın resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Danimarka'nın Endonezya'daki büyükelçisi 43 yaşındaki Casper Klynge'nin Dijital İşlerden Sorumlu Büyükelçi olarak atandığını bildirdi.

Samuelsen, "Dijital İşlerden Sorumlu Büyükelçi öncülüğünde teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketler, kurumlar, kuruluşlar, ülkeler, şehirler ve yetkililer ile olan sıkı diyaloglarımızı daha da ilerletmeliyiz." ifadesini kullandı.

Teknolojik gelişmelerin toplumun her kesiminde büyük etkisi olduğunu vurgulayan Samuelsen, Danimarka için belirleyici olan, içinde bulunulan süreçte hızla gelişen teknolojik gelişmelere karşı en iyi şekilde pozisyon almaları gerektiğini belirtti.

Bakan Samuelsen, Danimarka'nın ilk Dijital İşlerden Sorumlu Büyükelçisi unvanı verilen Klynge'nin yaz tatilinden sonra görevine başlayacağını aktardı.

Casper Klynge'nin büyükelçilik ofisinin ABD'nin Kaliforniya eyaletinde büyük teknoloji şirketlerinin merkezlerinin de bulunduğu ünlü Silikon Vadisi'nde yer alacağını ancak çalışma alanının dünya genelinde olacağını ifade etti.

Büyükelçi Klynge'nin Endonezya'dan önce Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde büyükelçi olarak görevde bulunduğu ve dijital konularda tecrübesi olduğu kaydedildi.

- Apple ve Facebook'tan Danimarka'ya yatırım

Bu arada, Danimarka'ya teknoloji şirketlerinin ilgisi son yıllarda artarak devam ediyor.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, ABD dışındaki üçüncü veri merkezini Danimarka'nın üçüncü büyük kenti Odense'de inşa edeceğini duyurmuştu. Bir başka teknoloji devi Apple ise Danimarka'nın Viborg kentinde büyük bir veri merkezi kuracağını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :