Damarın içine damar yerleştiler

Damarın içine damar yerleştiler

Karnında damar genişlemesine bağlı olarak şiddetli ayak ve bacak ağrıları çeken 65 yaşındaki muzaffer özcan, özel medicana hastanesi’nde yapılan başarılı bir ameliyatla ayağa kalktı

Konya’da karnında damar genişlemesine bağlı olarak şiddetli ayak ve bacak ağrıları çeken hasta, Özel Medicana Hastanesi’nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuşarak yeniden yürümeye başladı.  Aksaray’ın Ortaköy ilçesi Cumali köyünde çiftçilikle uğraşan 65 yaşındaki Muzaffer Özcan, ayağında morarmalar oluşmaya ve şiddetli ağrılar çekmeye başladı. İlk olarak Aksaray'da, daha sonra Kırşehir'de başvurduğu hastanelerde tedavi olmak isteyen Özcan'ın hastalığına teşhis konulamadı. Son olarak Özel Medicana Konya Hastanesi’ne gelen Özcan'ın, burada yapılan ilk muayenesinde abdominal aort denilen ana atardamarında 6 santime yakın ciddi bir genişleme ve içinde bol miktarda pıhtı tespit edilerek, hemen ameliyat olması gerektiği söylendi. Yapılan hazırlıkların ardından yaklaşık 1,5 saat başarılı bir operasyonla kesilebilir denilen ayakları kurtarılan Muzaffer Özcan sağlığına kavuşarak yeniden yürümeye başladı.

GENİŞLEMESİ OLAN DAMARI KAPATIP İÇERİDEN YENİ BİR DAMAR TAKTIK

Ameliyatı gerçekleştiren Özel Medicana Konya Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü'nden Prof. Dr. Niyazi Görmüş, hastanın kendilerine ayağındaki morarmalar ve şiddetli ağrılarla başvurduğunu dile getirdi. Hastanın kalp damar hastalığı yönünden yapılan incelemesinde herhangi bir rahatsızlığına rastlanmadığını ancak karnındaki abdominal aort denilen ana atardamarında 6 santime yakın ciddi bir genişleme ve içinde bol miktarda pıhtı tespit edildiğini anlatan Prof. Dr. Görmüş, “Hastanın ayağındaki problemin karnındaki damar genişlemesinden kopup giden pıhtılardan olduğu anlaşıldı. Hastamızın biraz obezite olması ve ileri derecede ağrılarının olmasıyla nedeniyle bunun yanında sigara içiciliği ve şeker hastalığı da olduğu için göğüs hastalıklarında ileri derecede risk tespit edildi. Ekibimizle beraber belden uyuşturarak kardiyoloji anjiyo ünitesinde kapalı yöntemle, hasta uyanıkken, karnındaki damar genişlemesi olan damarı kapatıp içeriden yeni bir damar takmış olduk. Ameliyat 1 gün önce yapılmasına rağmen hastamız sağlığına kavuştu ve yürümeye başladı” dedi.
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Akif Düzenli ise, ameliyat hakkında bilgi verdi. Abdominal aort anevrizmalarının daha önce açık ameliyatla yapıldığını belirten Prof. Dr. Düzenli, “Açık cerrahinin en önemli sıkıntısı hem ameliyat esnasında, hem de takipte hastanın yüksek risk taşımasıydı. Ancak son yıllarda gelişen teknolojiye bağlı olarak da artık bu tip hastalıkların tedavisini kasıktan girerek kapalı yöntemle yapıyoruz. Hastalığın ciddiyetine ya da tutulan damara bağlı olarak 30 dakika ile 1 buçuk saat arası kadar süren işlem bu. Deneyimli ellerde yapılırsa işlemin herhangi bir olumsuz etkisi yok. İşlemden sonra hasta en geç 1 gün içinde ayağa kalkıp, ikinci gün rahatlıkla taburcu edilebilmekte” şeklinde konuştu.
ALLAH’A ŞÜKÜR KURTULDUK

Yapılan ameliyatın ardından yeniden yürüyebilecek olmanın mutluluğunu yaşayan Muzaffer Özcan da, “Ayaklarımda bir ağrı ve siyahlaşma meydana geldi. Bu yüzden yürüyemedim. Aksaray ve Kırşehir Devlet hastanelerine gittim. Herhangi bir teşhis koyamadılar. Daha sonra tavsiye üzerine buraya başvurduk. Hocalarımız çok güzel ilgilendi. Bizi hemen ameliyata aldılar. Allah’a şükür kurtulduk. Dün ameliyat olduk, bugün de yürüyüp memleketime gideceğim” diye konuştu.