Dalyan'da çamur banyolarına turist ilgisi

Dalyan'da çamur banyolarına turist ilgisi

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'ndeki çamur banyoları, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor- Turizmci Akdoğan:- "Bu yıl özellikle Rusya, Ukrayna, Arap ülkelerinden gelen turist sayısında ciddi artış var. Bayramla birlikte yerli turist

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'ndeki çamur banyolarına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

İztuzu Plajı, Kaya Mezarları ve caretta carettalarıyla ünlü Dalyan'a gelen turistler, çamur banyolarına da giriyor.

Sağlık Bakanlığı onaylı Dalyan Peleoid Çamur Banyosunun Tesis Müdürü Mehmet Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun başlamasıyla günlük yaklaşık bin 500 ziyaretçinin geldiğini söyledi.

Kullanılan çamurun bakanlıktan onaylı olmasının turistlere de güven verdiğini dile getiren Akkaya, "Çamur banyolarında gül, ada çayı ve biberiye yağlı çamur havuzları da var. Çamur, kas rahatsızlıklarına, romatizmal rahatsızlıklara, kadın hastalıklarına, akneye iyi geliyor." ifadelerini kullandı.

- "Sezon iyi başladı"

Dalyan Kanalı'nda turizm sektöründe 28 yıldır faaliyet gösteren Özay Akdoğan ise sezonun çok iyi başladığını belirtti.

Dalyan'ı her yıl yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret ettiğini bildiren Akdoğan, ziyaretçilerin İztuzu Plajı, Kaya Mezarları, çamur banyoları, mavi yengeç turlarına ilgi gösterdiğini kaydetti.

Özellikle çamur banyolarının bu yıl da yoğun talep gördüğünü vurgulayan Akdoğan, "Yerli ve yabancı turistler, çamur banyoları ile termal kaynaklardan faydalanmak için teknelerle bölgeye gidiyor. Bu yıl özellikle Rusya, Ukrayna, Arap ülkelerinden gelen turist sayısında ciddi artış var. Bayramla birlikte yerli turist sayısında da büyük artış yaşanıyor. Marmaris Limanı'na gelen gemilerdeki turistler de önce Dalyan ve çamur banyolarını ziyaret ediyor." dedi.

Akdoğan, yerli ve yabancı turistlerin, vücutlarını buladıkları çamurun kuruyup derideki gözenekleri açması için güneşin altında uzun süre beklediğini anlattı.

- "Çamura girmek için Dalyan'a geldim"

Rus Elizabeth Kiseniaova, ailesiyle Marmaris'te iki hafta tatil yapacaklarını, çamur banyosuna girmek için Dalyan'a geldiklerini söyledi.

İlk kez girdikleri çamur banyosunu çok beğendiklerini dile getiren Kiseniaova, "Ülkemize döndüğümüzde arkadaşlarımıza tavsiye edeceğiz. Türk halkı çok misafirperver. Burası gerçekten muhteşem bir yer, çamur banyosundan çıktıktan sonra güzelleştiğimi hissettim." dedi.

Arkadaşlarıyla Rusya’dan gelen Julia Gomanova da Dalyan'da tekne turu yaptığını, kanalda mavi yengeç yakaladığını ifade etti.

İlk kez geldiği Muğla'da tatilinin çok iyi geçtiğini vurgulayan Gomanova, çamur banyosunda arkadaşlarıyla "çamur savaşı" yaptıklarını ve çok keyif aldıklarını belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :