Dallas Fed Başkanı Kaplan:

Dallas Fed Başkanı Kaplan:

"Bu yılın geri kalanında iki faiz artışı daha olmasını tahmin ediyorum"- "Giderek sıkılaşan iş gücü piyasasına yaklaştıkça, enflasyon baskılarının artacağına inanıyorum"

NEW YORK (AA) - ABD Merkez Bankasının (Fed) Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan, bu sene Fed'in iki kere daha faiz artırımı yapmasını beklediğini söyledi.

New York'ta bir konuşma yapan Kaplan, ABD ekonomisini ve Fed'in faiz artırma ihtimalini değerlendirdi.

ABD ekonomisine dair açıklanan zayıf verilere rağmen faiz öngörüsünü değiştirmediğini bildiren Kaplan, "Son zamanlarda gördüğümüz (makro ekonomik) zayıflık temel durumumu değiştirmem için yeterli değil. Daha önce belirttiğim üzere bu yılın geri kalanında iki faiz artışı daha olmasını tahmin ediyorum." ifadesini kullandı.

Öte yandan, Kaplan, söz konusu zayıf makro ekonomik verilerin endişe verici olduğunu kaydederek, enflasyondaki ilerlemenin zayıf ve düzensiz olduğuna dikkati çekti ve bunun gelecek aylarda dikkatli şekilde incelenmesi gerektiğini vurguladı.

ABD'de işsizlik oranının nisan ayında yüzde 4,4 seviyesine düşmesinin "enflasyon baskılarını arttırdığını" dile getiren Kaplan, "Giderek sıkılaşan iş gücü piyasasına yaklaştıkça, enflasyon baskılarının artacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinde (FOMC) Kaplan'ın bu sene oy hakkı bulunuyor.

FOMC'nin bir sonraki toplantısı 13-14 Haziran'da başkent Washington'da yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :