Dallas Fed Başkanı Kaplan:

Dallas Fed Başkanı Kaplan:

“Son dönemdeki enflasyon göstergelerinin zayıflayan bir trendin göstergesi olduğunu düşünmüyorum”- “Fed’in politika faizini bu yıl içinde toplam 3 kere artırma planının uygun olduğunu düşünmeye devam ediyorum”

WASHINGTON (AA) – ABD Merkez Bankasının (Fed) Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan, son enflasyon verilerindeki zayıflığı fazla önemsemediğini belirterek, “Fed’in politika faizini bu yıl toplam 3 kere artırma planının uygun olduğunu düşünmeye devam ediyorum” dedi.

Kaplan, Dallas Fed’in sitesinde yayınlanan makalesinde ABD ekonomisinin yılın başındaki hayal kırıklığı performansına rağmen iyi durumda olduğunu ifade etti.

Gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) bu yıl yüzde 2,25 genişlemesini beklediğini belirten Kaplan, büyümenin güçlü tüketimden ve ticari yatırımlardan destek bulacağını dile getirdi.

Kaplan, ayrıca çekirdek enflasyonun martta düşük gelmesini uzun soluklu bir eğilimin başlangıcı olarak görmediğini vurgulayarak, “Son dönemdeki enflasyon göstergelerinin zayıflayan bir trendin göstergesi olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Manşet enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefine ulaşacağı veya aşacağı öngörüsünde bulunan Kaplan, “Fed’in politika faizini bu yıl içinde toplam 3 kere artırma planının uygun olduğunu düşünmeye devam ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeni ABD yönetiminin vergi sisteminde yapacağı potansiyel reformları “yukarı yönlü” risk olarak değerlendiren Kaplan, öte yandan sağlık sigortasına erişimi azaltacak değişikliklerin tüketicilerin harcama alışkanlıklarını olumsuz etkileyebileceği değerlendirmesini yaptı.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan'ın bankanın Federal Açık Piyasa Komitesinde (FOMC) bu yıl oy hakkı bulunuyor.

FOMC'nin bir sonraki toplantısı 13-14 Haziran tarihlerinde başkent Washington'da düzenlenecek. Fed Başkanı Janet Yellen ekonomik projeksiyonların ve faiz beklentilerinin güncelleneceği toplantının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :