Dalga sörfünde ilk kez milli takım oluşturuldu

Dalga sörfünde ilk kez milli takım oluşturuldu

- 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ilk kez yer alacak dalga sörfü branşı için oluşturulan milli takım, Fransa'daki Dünya Sörf Şampiyonası'nda ilk sınavını veriyor


ANKARA (AA) - Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yer almasına karar verdiği dalga sörfü branşı için oluşturulan Türk Milli Takımı, ilk sınavına Fransa'da çıktı.

Türkiye'nin ilk dalga sörfü milli takımı, Fransa'nın Biarritz kasabasında düzenlenen Dünya Sörf Şampiyonası'nda, 2020 Tokyo Olimpiyatları akreditasyonu için mücadele ediyor.

Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu çatısı altında faaliyetini sürdüren branşta oluşturulan milli takımda, 4 erkek ve 1 kadın sporcu bulunuyor. Milli takım, Tunç Üçyıldız, Onat Ersoy, Güney Demirel, Ömer Tamer Göncü ve Aleyna Hadimoğlu'ndan oluşuyor.

Türkiye'yi 2012'de düzenlenen dünya şampiyonasında ilk kez bireysel olarak temsil eden milli takım sporcularından Tunç Üçyıldız, bundan sonraki süreçte Türkiye'nin bu branşta söz sahibi bir konuma ulaşması için çaba harcayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda Fransa'da milli takım arkadaşlarımızla bir aradayız. Ben ve diğer sporcu arkadaşlarım, daha önce kendi imkanlarımızla yurt dışında ülkemizi temsil etmeye çalışıyorduk. Şimdi takım halinde Fransa'da 50 ülkenin mücadele ettiği bir parkurda ter döküyoruz. Bu, gerçekten uzun zamandır hayal ettiğimiz bir şeydi. Bundan sonra bu alanda ülkemizin söz sahibi olması için mücadele edeceğiz."

2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılacak takımların belirlenmesinde büyük bir öneme sahip olan Fransa'daki Dünya Sörf Şampiyonası, 28 Mayıs Pazar günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :