Daily Sabah'ın AP'de dağıtımının yasaklanması

Daily Sabah'ın AP'de dağıtımının yasaklanması

Anadolu Yayıncılar Derneği:- "Yerli, milli bir gazetemizi, Avrupa'da tahammülsüz ve iki yüzlü yaklaşımla yasaklayarak bir yerlere varacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu tutumun, yanlış ve mesnetsiz uygulamanın Avrupa Parlamentosu tarafından fark edi

ANKARA (AA) - Anadolu Yayıncılar Derneğince (AYD), "Yerli, milli bir gazetemizi Avrupa'da tahammülsüz ve iki yüzlü yaklaşımla yasaklayarak bir yerlere varacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu tutumun, yanlış ve mesnetsiz uygulamanın Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından fark edilerek büyük bir yanlıştan dönülmesini bekliyoruz." açıklamasında bulunuldu.

AYD'den, Daily Sabah'ın AP'de dağıtımının yasaklanmasına ilişkin yapılan açıklamada, AP'nin Hristiyan Demokrat Milletvekili Jeroen Lenaers'ın girişimleri sonrasında Daily Sabah'ın parlamentoda dağıtımının yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, AP Başkanı Antonio Tajani tarafından verilen kararın basın tarihine kara bir leke olarak geçeceği ifade edilerek, bu tahammülsüz alınan çağ dışı ve anti demokratik kararın şiddetle kınandığı bildirildi.

Bu keyfi karardan en kısa sürede dönülmesinin beklenildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yerli, milli bir gazetemizi, Avrupa'da tahammülsüz ve iki yüzlü yaklaşımla yasaklayarak bir yerlere varacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Demokrasi ve basın özgürlüğü konusunda demek ki Türkiye'den öğreneceğiniz çok şey var. Bu tutumun, yanlış ve mesnetsiz uygulamanın AP tarafından fark edilerek büyük bir yanlıştan dönülmesini bekliyoruz. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bu hukuksuz, tahammülsüz yaklaşımdan dolayı Avrupa Parlamentosunu kınadığımızı kamuoyuna bildiririz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :