Dağın zirvesinde hayvanlarını otlatıyor

Dağın zirvesinde hayvanlarını otlatıyor

KONYA (AA) - Seydişehir ilçesinde yaşayan çoban, hayvanlarını otlatmak için her gün 2 bin 575 rakımlı Büyükgözet Dağı'nın zirvesine çıkıyor. Çoban...

KONYA (AA) - Seydişehir ilçesinde yaşayan çoban, hayvanlarını otlatmak için her gün 2 bin 575 rakımlı Büyükgözet Dağı'nın zirvesine çıkıyor.

Çoban Ali Yalçın, tehlikelerine rağmen ekmek parası kazanmak için Seydişehir'de bulunan 2 bin 575 metre rakımlı Büyükgözet Dağı'nın zirvesinde hayvanlarını otlatıyor.

Kar ve keskin kayalıkların yanı sıra kurt, domuz ve ayının bulunduğu dağda çobanlık yapan Yalçın, kendisini ve hayvanları korumak için köpeğini yanından ayırmıyor.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otlattığı hayvanların kendisine ait olduğunu ve geçimini sağlamak için bu yolu seçtiğini söyledi.

Yalçın, zirvede en büyük tehlikenin kurt saldırısı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Dağda yalnız kalıyorum. Bu işi severek yapıyorum. 150 hayvanım var. Bu dağlarda ayı, kurt, domuz gibi yaban hayvanları da var. Hayvanlarımı onlardan köpeklerimle koruyorum. Dağda benden başka sürüsü olan kimse yok. Sabah beşten akşam dokuza kadar bu dağların hepsini dolaşıyorum. Hiç durmaksızın üç dört saat yol yürüyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :