Dağın karlı zemininde Mehmetçik için doğa yürüyüşü

Dağın karlı zemininde Mehmetçik için doğa yürüyüşü

Beyşehir ilçesinde, düzenlenen etkinlikte doğaseverler dağın yamaçlarındaki karlı zeminde gerek yurtiçi, gerekse sınır ötesinde yürütülen operasyonlara katılan Mehmetçiğe destek olmak amacıyla doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi.

Beyşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu’nun bu haftaki doğa yürüyüşü etkinliği Doğanbey Erenler Dağı’nda gerçekleştirildi.

Beyşehir’in yanısıra  Selçuk Üniversitesi Doğa Yürüyüşleri Grubu üyesi üniversite öğrencileri ile ilçe dışından gelen doğaseverlerin de iştirak ettiği etkinlikte, katılımcılar  2 bin 300 metrelik dağın zirvesine tırmandı.

dagin-karli-zemininde-mehmetcik-icin-doga-yuruyusu-(1).jpg

Kar yağışı sonrası bembeyaz bir görüntüye ulaşan dağın yamaçlarına traktörle ulaşarak gelebilen doğaseverler, dağın zirvesine kadar karlı kaplı zeminde yürüyüşünü gerçekleştirdi.

 Zirvede yer alan çilehane, namazgah, mescide ait tarihi kalıntılar bölgesini de ziyaret eden doğaseverler, pankart açarak toplu olarak hatıra fotoğrafı çekilmesinin  ardından inişe geçerek yürüyüşü tamamladı.

Doğaseverlere teşekkür eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, katılımcıların yine anlamlı bir etkinliğe imza attığını belirtti. Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak destek verdikleri bu tür etkinliklerin bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.

dagin-karli-zemininde-mehmetcik-icin-doga-yuruyusu-(2).jpg